Tweede plaats voor Coen Vermelfoort

Foto: Roompot Nederlandse Loterij

Team Roompot spurter Coen Vermeltfoort uit Vlijmen is als tweede geƫindigd in de Belgische Elfstedenronde in Brugge. Vermeltfoort werd in de sprint geklopt door Adam Blythe. Hugo Hofstetter finishte als derde.

Na de start in Brugge was het lang wachten tot er zich een kopgroep vormde. Door het stevige tempo was het moeilijk om weg te rijden. Na meer dan een uur koers viel het peloton dan toch in stukken. Een kopgroep met zes renners, met Mathieu van der Poel als bekendste naam, reed een voorsprong van ongeveer 1 minuut bijeen.

In het peloton viel er, behalve een val van Tom Meeusen, niet veel te beleven. Echt geruststellend werd de bonus van de vluchters nooit en ze werden dan ook opnieuw opgepeuzeld.

Bij Van der Poel was de honger nog niet gestild en hij trok opnieuw op avontuur. Hij kreeg het gezelschap van 8 andere renners, met daarbij de Belgen Pieter Serry, Jens Keukeleire, Tosh Van der Sande, Guillaume Van Keirsbulck, Jens Reynders en Timothy Dupont.

In de slotfase rekende het peloton de vluchters in. De langverwachte massasprint kwam er dan toch. Mathieu van der Poel trok de sprint al van ver aan, maar op het einde was het de Brit Adam Blythe (Aque Blue Sport) die als eerste over de meet reed net voor Coen van Vermelfoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen