Het Thomashuis een jaar lang Heusdenaar van het jaar

Foto: Gemeente Heusden

Er zijn de afgelopen weken maar liefst 5000 stemmen uitgebracht op de genomineerden voor de Dromen. Doen. Heusden. -awards. De Heusdenaar van het jaar werd zondagmiddag tijdens het Vlijmens Spektakel bekend gemaakt door burgemeester Augusteijn. De uitreiking van de award was een speciaal  onderdeel in de uitvoering van het Vlijmens Spektakel, dat dit weekend plaats vond.

De winnaar is…
Het Thomashuis in Nieuwkuijk mag zich een jaar lang Heusdenaar van het jaar noemen. Met een ruime meerderheid van de stemmen slepen zij deze award binnen. Vanaf 1 september 2012 zijn Berna en Martin de drijvende krachten achter het Thomashuis in Nieuwkuijk. Zij bieden met het Thomashuis continuïteit, rust en veiligheid voor de 9 bewoners met een verstandelijke beperking. In januari 2017 werden zij uitgeroepen tot Doener van de maand. Samen met de bewoners van het Thomashuis exploiteren zij sinds 2017 het ’t Patronaat.

Heusden700, verbonden door verhalen
In 2018 is de restauratie van de vesting Heusden 50 jaar geleden afgerond, bestaat de Harmonie st. Cecilia in Haarsteeg 175 jaar, viert Skeeler Vrienden Drunen haar 20-jarig jubileum en heeft de vesting ongeveer 700 jaar stadsrechten. Er is dus al zeven eeuwen een Heusden met tal van hoogtepunten!

Het hele jaar door is er van alles te beleven; een reeks van evenementen die als een puzzel met elkaar zijn verbonden. Al deze puzzelstukken hebben een eigen verhaal! Door deze op te halen en met elkaar te delen, ontstaat een gevoel van verbondenheid. Verhalen om trots op te zijn, die generatie op generatie zijn doorgegeven en die nu samenkomen in het jubileumjaar Heusden700. Bekijk het evenementenprogramma op www.heusden700.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen