Gasaansluitplicht gaat vervallen

Foto: Pixabay

Per 1 juli 2018 worden woningen en bedrijfsgebouwen niet meer aangesloten op het gasnetwerk. Dit is het gevolg van aanpassingen aan de Gaswet die onlangs door het Rijk zijn doorgevoerd. Dit geldt alleen voor nieuw te bouwen woningen en bedrijfsgebouwen die voorheen een zogenaamde aansluiting voor kleinverbruik (G25) zouden krijgen.

In 2050 moeten vrijwel alle gebouwen in Nederland zijn afgesloten van het aardgasnet. In 2030 wil het Rijk geen aardgas meer winnen in Groningen. Het aankomende Klimaatakkoord versnelt het proces om los te komen van het aardgas. Het college van Heusden vind het belangrijk om versneld van het gas af te gaan en heeft zichzelf dan ook onder andere tot doel gesteld alleen nog gasloos te willen bouwen.

Alternatieven voor aardgas

Er zijn voldoende alternatieven voor aardgas zoals (lucht)warmtepompen, bodemwarmte of volledig elektrische systemen. Een erkend installateur of adviseur kan je hierin adviseren. Op de websites van Milieucentraal, bespaarlokaal, duurzaamthuis en energiesubsidiewijzer vind je meer informatie over duurzame alternatieven en financieringsmogelijkheden.

Vragen?
Wil je meer weten? Bekijk de webpagina Bouwen of verbouwen of de antwoorden op de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met de gemeente Heusden op via het klantcontactcentrum op telefoonnummer (073) 513 17 89.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen