Beslag op tien auto’s tijdens integrale controle in Oudheusden

Foto: Politie

In Oudheusden heeft afgelopen dinsdag 26 juni een integrale controle op het gebied van onder meer belasting- en uitkeringsfraude plaatsgevonden. Aan de controle namen medewerkers van de gemeente Heusden, politie, Belastingdienst en UWV deel. De controle richtte zich op een aantal zogenoemde verwonderadressen. Ook werden op basis van ANPR kentekens van voertuigen gecontroleerd.

Tijdens de actie legde de Belastingdienst beslag op tien auto’s. Bij de eigenaar van een van deze voertuigen werd tevens beslag gelegd op de inboedel van de woning. Daarnaast is er voor 600 euro aan openstaande vorderingen geïnd. De politie deelde voor diverse verkeersovertredingen in totaal 25 bekeuringen uit.

Basisregistratie
De medewerkers van het UWV constateerde op verschillende adressen dat er te veel toeslagen uitgekeerd waren. Deze bedragen worden de komende tijd teruggevorderd. Als het gaat om de gemeentelijke basisregistratie van burgers, werden op drie adressen personen aangetroffen die niet ingeschreven staan, terwijl ze er waarschijnlijk wel woonachtig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen