Trots op De Speelberg met al zijn vrijwilligers

Foto: Gemeente Heusden

Vandaag vieren kinderen en ouders het 5-jarig jubileum van De Speelberg in Vlijmen met een groot feest en leuke activiteiten.

Brigitta van Lith, Petra Pouw, Michel Beekmans en Rosemarie van de Oetelaar begonnen vijf jaar geleden een droom: het realiseren van een grote speeltuin voor de allerkleinsten en de al wat grotere kinderen. Het waarmaken van die droom werd een echte speurtocht: zoeken naar geld, naar organisaties die konden meehelpen en naar vrijwilligers. Dat bleek niet makkelijk, maar gelukkig konden wij, de gemeente Heusden, ook helpen.

Met een heleboel vrijwilligers uit de wijk, te veel om allemaal bij naam te noemen en te bedanken, is de speeltuin ‘De Speelberg’ aan de Pastoor Smoldersstraat in Vlijmen aangelegd. Letterlijk zelf de handen uit de mouwen voor het bereiken van deze prachtige droom. Daar zijn we erg trots op. De Speelberg wordt heel veel gebruikt: mooie voorbeelden zijn de Halloweenoptocht met 170 kinderen én het voetbalveld waar door het vele gebruik kuilen in kwamen. Samen met de gemeente vonden jullie daarvoor een oplossing via een spiksplinternieuw kunstgrasveld dat vanmiddag geopend werd door burgemeester Roel Augusteijn. Het is een hele toer om een droom als De Speelberg te realiseren, maar het is zeker zo’n toer om die daarna te laten floreren. Daar is Stichting De Speelberg met de wijk echt in geslaagd! Dat is een groot compliment waard.

Meer informatie: Facebook De Speelberg

Reacties

article
31563
Trots op De Speelberg met al zijn vrijwilligers
Vandaag vieren kinderen en ouders het 5-jarig jubileum van De Speelberg in Vlijmen met een
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20180706/trots-op-speelberg-al-vrijwilligers/
2018-07-06T16:10:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2015/01/Gemeente-Heusden-logo_860x0.png
Gemeente, Nieuws