Donderdag 26 juli Alzheimer Café

Foto: Alzheimercafe

In “zorgland” worden veel afkortingen gebruikt zoals WMO, WLZ, ZVW. Dit is voor veel mensen verwarrend en kan in de zoektocht naar hulp veel frustratie opleveren.

De overgang van de ene naar de andere regeling verloopt bovendien niet altijd soepel en er kan sprake zijn van de zogenaamde “zorgval”. Vanuit de gemeente Heusden en Zorgorganisatie Schakelring wordt uitgelegd waar WMO en WLZ voor staan, wanneer is het WMO–zorg en wanneer WLZ en waarvoor kun je bij wie terecht? Hoe kun je ondersteuning aanvragen en is er bijvoorbeeld een eigen bijdrage is verschuldigd? Gastspreeksters zijn: Chantal Martens van de Gemeente Heusden en Chayenna van de Pol van Schakelring

Om 19:30 uur gaat het café open. Het programma start om 20:00 uur. Om 21:30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22:00 uur. U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Voor informatie: Sjef van Herpt tel. 06-37614842, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen