Sensationele nederlaag Michael van Gerwen

Michael van Gerwen was de absolute favoriet voor de eindzege van de World Matchplay, maar hij is in de eerste ronde al uitgeschakeld. Jeffrey de Zwaan was in Blackpool met 10-6 te sterk voor de nummer één van de wereld.

Van Gerwen gooide in de eerste leg een 45-score. Hij werd even boos op zichzelf en in de volgende beurt gooide hij 171. Maar de lage score was al een teken aan de wand. Hij won de leg nog wel en pakte vervolgens meteen de volgende leg van De Zwaan af. Daarmee had hij meteen een 2-0 voorsprong te pakken.

Ook in de vierde leg pakte Mighty Mike een break. Het betekende echter niet de 4-0, want De Zwaan won de derde leg van de wedstrijd. Ook bij 3-1 wist Van Gerwen zijn break niet te verzilveren. De volgende vijf legs gingen vervolgens met de darts mee, waardoor een korte pauze volgde bij een 5-5 stand.

Na de pauze kwam Van Gerwen gretig terug op het podium. Op het moment dat hij de elfde leg op zijn naam schreef met een 100-finish, terwijl De Zwaan op 81 stond, schreeuwde hij het even uit. De Zwaan bleek niet onder de indruk, met een 121-finish bracht hij de stand op 6-6.

Break
In de volgende leg gooide Van Gerwen met 220 punten op het bord de maximale score. In de beurt daarna lukte het Mighty Mike echter niet om veertig uit te gooien. De Zwaan profiteerde optimaal, hij pakte daarna de leg en kwam zo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Via dubbel negentien kwam De Zwaan vervolgens op 8-6.

Op het moment dat Van Gerwen 84 niet uit weet te gooien, pakte De Zwaan nog een break. In zijn eigen leg had De Zwaan het initiatief, zijn tweede matchdart was raak en daarmee was de sensatie compleet.

Bron: Omroep Brabant

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen