Ook zonnebloemen krijgen het zwaar te verduren

Foto: Natuur en Milieu Ver.

De komende twee weken krijgen alle planten het door droogte en hoge temperaturen zwaar te verduren. Ook de zonnebloemen die meedoen aan de Zonnebloemwedstrijd van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.

Deelnemers wordt aangeraden in ieder geval zorgen voor voldoende water voor de planten. Verder lopen de zonnebloemen in dit stadium het risico om te vallen. Als dat dreigt mag de plant gestut worden.

Doel van de wedstrijd is om aandacht te vragen voor de teruggang in aantallen insecten, waaronder bijen. De zonnebloem met z’n felgele bloemen trekt veel insecten aan; die krijgen als beloning nectar. Dezelfde bijen die de zonnebloemnectar halen, bevruchten ook ons fruit en groenten. Zodat ook wij kunnen blijven eten.

Bezoekers van het Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen, door de Natuur- en Milieuvereniging Heusden georganiseerd, kregen bij vertrek een paar zonnebloemzaden mee voor de wedstrijd ‘Wie kweekt de grootste zonnebloem (in doorsnede), de hoogste zonnebloem (in lengte) en de meeste bloemen uit een zaadje.”

Maar ook als je zelf je eigen zaad hebt gebruikt kun je nog steeds meedoen aan de wedstrijd (tenminste als de zonnebloem in de gemeente Heusden groeit). Meld je aan via [email protected].

Hoofdprijs is een ballonvaart twv 165 euro. Daarnaast zijn er diverse waardebonnen, zaden, fruitbomen, bos bloemen, en nog meer! Meedoen kan iedereen in Heusden, ook als je zelf zonnebloemzaden hebt gekocht en gezaaid.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen