De Langstraat Klassieker, nieuwe toertocht in de regio

Foto: Langstraat Klassieker

Tourclub Waalwijk en het Willem van Oranje organiseren op zaterdag 22 september de eerste editie van de Langstraat Klassieker.

De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht door een authentiek deel van Brabant dat van oudsher de Langstraat wordt genoemd. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende routes, t.w. 35, 60, 90 en 130 kilometer. De routes geven een verrassend en gevarieerd beeld van Brabant. Je fietst door landelijk én beboste gebieden; over kronkelende paden, maar ook over lange dijken en in polders; door de Biesbosch én door de Loonse en Drunense duinen; langs meanderende stroompjes, maar ook langs de oevers van de Maas.

De startlocatie is het gebouw van het Willem van Oranje College aan de Gaard 4 in Waalwijk. Op 22 september verandert het schoolterrein in een sfeervolle wielerplek met muziek, hapjes en drankjes.

De Langstraat Klassieker is een vrije toertocht. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven. Inschrijven kan op drie manieren:

Op 22 september bij de startlocatie aan de Gaard;
Voorinschrijven via www.delangstraatklassieker.nl/inschrijven
Inschrijven als bedrijventeam: www.delangstraatklassieker.nl/bedrijventeam

De tocht is bedoeld voor groot en klein, jong en oud, getrainde wielerfanaat of recreatieve fietser.Voor bedrijven biedt de tocht een mooie mogelijkheid om samen sportief een uitdaging aan te gaan en het “wij-gevoel” van het bedrijf te versterken. De drie routes bieden voor elk wat wils.

De opbrengst van de Langstraat Klassieker in 2018 gaat naar het Hospice Balade in Waalwijk en de Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Met jouw inschrijving en deelname ondersteun je deze twee goede doelen.

Het Hospice Balade is een minder bekende jonge tak van stichting Prisma. Dit is een Hospice speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking, bepaalde vormen van dementie en/of psychiatrische problemen, die niet in een regulier hospice terecht kunnen. Het is kleinschalig (6 plekken) en biedt de cliënten en hun netwerk 24 uur per dag ondersteuning.

Het project Nieuwe Generatie Brasil is een initiatief om kansarme kinderen een perspectief te geven en wordt “gerund” door een oud-collega van het Willem van Oranje College. Het project bestaat uit een vakschool waar kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden opgevangen. De kinderen krijgen hier positieve aandacht, kunnen er veilig sporten en spelen en worden geholpen met hun huiswerk. Verder worden er verschillende vakopleidingen aangeboden.

De opbrengst van de Langstraat Klassieker zal vooral worden gebruikt om een sport- en speelplaats rond de school te realiseren.

Startlocatie: Willem van Oranje College, de Gaard 4, 5146 AW, Waalwijk
Datum: Zaterdag 22 September
Afstanden en starttijden:
35 kilometer (tussen 10.00 – 14.00)
60 kilometer (tussen 08.00-12.00)
90 kilometer (tussen 08.00 – 10.00)
130 kilometer (tussen 08.00 – 10.00)

Meer weten? www.delangstraatklassieker       [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen