Expositie 20 augustus t/m 29 september Romy Schneider (1938 – 1982) Een Filmdiva – Een verzameling

Foto: Bibliotheek Heusden

Op dit moment is in de Bibliotheek van Drunen een bijzondere verzameling te zien over het bewogen leven van actrice Romy Schneider.

Op 23 september 2018 is het 80 jaar geleden dat Romy Schneider werd geboren. Haar bekendheid heeft ze vooral te danken aan haar hoofdrol in de romantische Sissi-films uit de jaren vijftig. Het succes dat ze hiermee behaalde bezorgde haar een suikerzoet imago. Dat ze later (tevergeefs) van zich af heeft geprobeerd te schudden. Romy werkte na de Sissi-trilogie met de beste regisseurs ter wereld en werd de grootste actrice van de Franse cinema in de jaren zestig en zeventig waar ze de ene briljante rol na de andere vertolkte.

Romy Schneider begon jong met acteren en haar leven is een aaneenschakeling van triomfen en tragiek. Ze won grote filmprijzen, maar kende ook roerige relaties en een tragisch ongeval waarbij haar zoon om het leven is gekomen. Romy is op 43 jarige overleden aan een hartaanval.

Drunenaar Edward Haring is gefascineerd door het levensverhaal van deze actrice en heeft speciaal voor de Bibliotheek Drunen een tentoonstelling over haar werk en leven samengesteld. Er zijn  boeken, kranten, oude magazines en foto’s (met uitleg) van plaatsen in Europa die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de filmdiva, te zien.

Op donderdagavond 20 september om 20.00 uur wordt er in de bibliotheek een speciale filmavond gehouden. Edward Haring kiest zijn favoriete film met Schneider in de hoofdrol uit zijn eigen collectie. Deze avond is gratis te bezoeken.

Expositie Tot en met 29 september te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
Filmavond Donderdag 20 september 20.00 uur Bibliotheek Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen