Nieuw bij de Aleph Naailessen voor (jong) volwassenen en Hip Hop/Streetdance voor kids

Foto: De Aleph

In de gloednieuwe ateliers en cursusruimtes van de Aleph gaan, naast de reguliere jaarcursussen, ook een aantal nieuwe cursussen starten.

Zo is er op woensdagmiddag Hip Hop / Streetdance voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Danique van Roosmalen geeft de cursus. Haar lessen zijn geïnspireerd op danstechnieken en stijlen zoals die ook in clips te zien zijn. Ze gebruikt populaire muziek en speelt in op wat op dat moment leuk en aan de orde is in de Hip Hop/Streetdance. Naast dat je les krijgt in techniek heeft Danique oog voor het creëren van een hechte groep die graag samen danst. Niet onbelangrijk, want je werkt samen aan een  choreografie van een dans die je natuurlijk laat zien aan familie en bekenden! Heb je ook zin om te dansen? Geef je dan op bij de Aleph. De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur en starten in de week van 10 September.

Ook nieuw zijn de naailessen die gegeven gaan worden door Nolly Martens, oftewel Naaiatelier Martens. Nolly werkt nu 35 jaar als coupeuse en heeft daarnaast naailessen gegeven. Wil je nu eindelijk eens aan dat ingewikkelde patroon beginnen, jouw favoriete jurkje maken zodat het je precies past of wil je de beginselen van het naaien leren en een BBQ schort maken, of een slabbertje? Alles is mogelijk! Er is geen vast concept, iedereen is vrij in wat hij of zij wil maken en zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom!

Er wordt gewerkt met patronen uit mode tijdschriften maar je leert ook je eigen patronen te tekenen, bijvoorbeeld door te werken vanuit een basispatroon. Naast tekenen komt het knippen aan bod, de stofkeuze die heel belangrijk is om je idee te laten slagen, en de mogelijkheden van je naaimachine. Inderdaad, het is fijn als je je eigen naaimachine mee brengt, dan leer je die tenminste goed kennen én je leert hoe je je naaimachine goed kunt onderhouden. Op de cursus is een lock-machine aanwezig, dus ook daar kun je mee leren werken.

De lessen starten in de week van 24 September en worden gegeven op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur en op vrijdagmorgen van 9 tot 11 uur. Er is plaats voor maximaal 8 cursisten per groep. Geef je op om verzekerd te zijn van een plekje via de Aleph: [email protected]

Voor alle cursussen geldt: de ingang is nog even via de parkeerplaats van de Grotestraat 65!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen