Eerste editie Heusdense Havendagen daverend succes

Foto: Wil Gulpen Fotografie

De eerste editie van de Heusdense Havendagen zit erop. Het driedaagse evenement vond afgelopen weekend plaats in en rondom de stadshaven van het vestingstadje en trok ongeveer 6000 bezoekers. Het was zo’n groot succes dat Stichting Heusdense Havendagen het in 2020 weer wil organiseren.

Maar liefst 40 historische schepen uit alle windstreken stroomden vrijdag de Heusdense haven binnen, om samen met de vesting een grandioos decor te vormen voor dit succesvolle weekend. Schipperskoren en troubadours zorgen voor een gezellige muzikale omlijsting. De grootste attractie vormden de schepen zelf, waarvan een aantal af en aan voeren om bezoekers een rondvaart aan te bieden. Ook bij de kraam waar kinderen klompscheepjes konden maken was het een drukte van belang. Dat was niet anders bij het bassin waar een tiental professionele modelbootbouwers een demonstratie van hun kunnen gaven.

Ook daar konden kinderen een eigen bootje besturen. De echte durfals stapten in een zeilboot voor een proefles. Samen met de maritieme ambachten, het visbakken en de kraampjes vol ambachtelijke producten zorgden deze activiteiten voor veel plezier en een gezellige drukte. Al met al bezochten meer dan 6000 mensen deze eerste editie van de Heusdense Havendagen, volgens de organisatie. Bewoners, ondernemers, bezoekers en schippers waren laaiend enthousiast en complimenteerden de organisatie. ‘We hoorden het hele weekend kreten als “Eigenlijk zou Heusden er zo altijd uit moeten zien” en dat is precies wat we wilden bereiken met dit evenement’, beaamt Jan Willem Rodenburg, voorzitter Stichting Heusdense Havendagen.

“Eigenlijk zou Heusden er altijd zo uit moeten zien”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen