Nieuw in Heusden: Werkelijk preventieve gezondheidschecks

Foto: Jess

We gaan twee keer per jaar naar de tandarts voor controle (meestal zonder dat we klachten hebben). Maar toch gaan we niet twee keer per jaar naar de huisarts voor controle. Want er zijn immers (nog) geen klachten en we leven toch gezond?

Stel, je rijdt in je auto en er gaat op het dashboard een lampje branden. Grote kans dat je naar de garage rijdt. Daar aangekomen, kijkt de monteur ernaar en zegt: “Geen probleem, dat is zo opgelost!”. Hij pakt een hamer en slaat het lampje kapot.
Grote kans dat je dat niet zult accepteren. Want je weet dat er aan de oorzaak van het lampje niets gedaan is.

Toch doe je dat, als het om je gezondheid gaat wél. Hoofdpijn? Een paracetamol erin, en door maar weer. Maagklachten? Even snel een Rennie en je kunt weer door. Moe? Je neemt nog een extra kop koffie of een energydrankje en je rent de rest van de dag door alsof er niets aan de hand is.
Lost dit allemaal de werkelijke oorzaak op? Nee.

Om nog even terug te komen op die auto; de meesten van ons gaan naar de garage vóórdat er een lampje gaat branden. Gewoon, voor een grote of kleine beurt. Terwijl er nog geen klachten zijn. Ter preventie.
Laten we dat met onze gezondheid nu helemaal niet doen!
En áls je al een preventief onderzoek laat doen, dan is het misschien goed om te weten dat de meeste onderzoeken helemaal niet preventief zijn.

Medische Thermografie is echter de gouden standaard als het gaat om preventieve gezondheidschecks. Waarom? Thermografie is de enige tool waarmee je werkelijk kunt zien wat er in het lichaam gebeurt.

 

Preventief?
Er wordt vaak gesproken over preventieve gezondheid en preventief onderzoek. Maar hoe preventief zijn die onderzoeken nu werkelijk?

Iedere fysieke aandoening kan een aantal fasen doorlopen. In fase 1 kan dat bijvoorbeeld een simpel kuchje zijn, wat in fase 6 een ernstige longaandoening kan zijn geworden.
Na fase 6 is er niets meer, daar houdt het gewoon op.
De meeste onderzoeken, zoals echografie, mammografie, MRI, bloedonderzoek, etc., kijken allemaal mee in fase 4: er moet al wat zijn, wil er wat gezien kunnen worden. Ofwel; er heeft al een verandering van weefsel plaatsgevonden.  Daar is niets preventiefs aan.
Medische thermografie kijkt mee in fase 2: op het moment dat de weefsels gaan veranderen, vangt thermografie dat al op. En kan er dus ook preventief wat gedaan worden, om het proces te keren.

Borstonderzoek
Het meest bekend is de Medische Thermografie vanwege de preventieve borstonderzoeken. Vanaf je 50e krijg je eens in de twee jaar een oproep voor het bevolkingsonderzoek borstkanker met behulp van mammografie. Toch blijft het cijfer van mensen met borstkanker oplopen. Hoe kan dat?
Mammografie is géén preventieve methode (je bent meestal al te laat).
Thermografie kijkt mee in veel eerder stadium. Er kan dus vaak ook preventief wat gedaan worden, om gezond te worden en te blijven.
Borstonderzoek met thermografie is geschikt voor alle vrouwen vanaf 23 jaar, voor alle borsten en cupmaten, voor implantaten en amputaties.

Mannen- en vrouwengezondheidsonderzoek
Niet alleen kan je met medische thermografie een preventief borstonderzoek laten doen. Het gehele lichaam kan in beeld gebracht worden. Je krijgt een ‘sneak preview’ van je gezondheid, zodat je ook zelf aan het roer kunt blijven staan en doen wat nodig is om het evenwicht in je lichaam te herstellen.

Tijdens een mannen of vrouwen gezondheidsonderzoek wordt aandacht besteed aan eventuele schildklierafwijkingen, gebitsverstoringen, halsslagaders, hart- en longpatronen, lever-, maag- en miltfuncties, darmen en nieren. Ook de rug wordt meegenomen.
Dan is er ook nog het volledige lichaamsonderzoek, waarbij ook armen, handen, benen en voeten in beeld gebracht worden.

Hoe werkt medische thermografie?
Op Pubmed staan zo’n 1.400 artikelen over thermografie in medische toepassingen. Met behulp van medische thermografie worden preventieve lichaamsonderzoeken uitgevoerd. Dit gebeurt met een ultragevoelige 100% veilige infrarood camera en  speciale software. Hiermee worden temperatuurverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar, dit geeft al in een vroeg stadium weer of er fysiologische veranderingen zouden kunnen zijn. Bij het onderzoek komt géén straling vrij en het is volkomen pijnloos en veilig. Het rapport wordt door een arts en/of een gecertificeerd therapeut beoordeeld.

Nieuw in Heusden!
Jessica Leffers is natuurgeneeskundig therapeut en medisch thermograaf. Zij heeft sinds 2004 een eigen praktijk: Jess! Praktijk voor Gezondheid.
Zij werkte voorheen vanuit Tilburg en Breda.
Sinds kort heeft zij samen met haar man een woning gekocht in Heusden-Vesting en had al langere tijd de wens om ook in Heusden een praktijk te starten.
Al snel liep ze Frederique Veltman van PUUR Acupunctuur tegen het lijf. Omdat hun visie hetzelfde is (vanuit de preventieve kant aan gezondheid werken) en omdat er meteen een klik was, hebben ze de handen ineengeslagen.  Jessica zal daarom vanuit de praktijk van PUUR Acupunctuur de Medische Thermografie gaan aanbieden.

Informatie-avondenWil je meer weten over werkelijk preventieve gezondheid? En wil je vooral heel veel tips wat je nu zelf kunt doen om werkelijk gezond te blijven?
Jess! Praktijk voor Gezondheid en PUUR Acupunctuur organiseren twee informatie-avonden.

De eerste avond, op donderdag 18 oktober a.s. heeft als thema “Vrouw & Gezondheid”.
Aan bod zullen komen: Overzicht borstklachten – Onderzoeken – De bh – Gifstoffen / mondzorg – Oestrogeen dominantie – Preventieve gezondheid voor het hele lijf; hart- en vaatziekten, het immuunsysteem, de spijsvertering, etc. – Bewegen van lymfe, lymfe drainage – Droog-borstelen – Supplementen en voeding – Ondersteunende acupressuurpunten.

De tweede avond, op dinsdag 30 oktober a.s. heeft als thema “Man & Gezondheid”.
Aan bod zal komen: Overzicht klachten; hart- en vaatziekten, het immuunsysteem, het lymfestelsel, etc. – Onderzoeken – Gifstoffen / mondzorg – Hormonale onbalans (ja, ook bij mannen!) – Stress! – Preventieve gezondheid voor het hele lijf – Droog-borstelen – Bewegen van lymfe, lymfe drainage – Supplementen en voeding – Ondersteunende acupressuurpunten.

Op beide avonden krijg je ontzettend veel tips en kan je uitgebreid vragen stellen aan zowel Frederique als aan Jessica. De avond is geheel gratis. Meer info en aanmelden Graag vooraf aanmelden via [email protected] / 06-51 178 178 of via [email protected] / 06-51 04 37 64

Contactgegevens 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen