Heusden Kreaktief zaterdag 13 en zondag 14 oktober

Foto: Heusden Kreaktief

In het weekend van 13 en 14 oktober zal buurthuis de Mand zijn deuren weer open gooien voor hobbyisten op velerlei gebied. Naast de vertrouwde exposanten die vol trots de vruchten van hun handwerk laten zien of verkopen, is het programma dit jaar ook weer verder uitgebreid.

Vorig jaar hebben de cursisten van Creativiteitscentrum de Ark hun werk geëxposeerd, zij waren hier zo enthousiast over dat zij besloten hebben ook dit jaar weer aan te haken bij Heusden Kreaktief. Ook fotoclub PS4Fun is dit jaar aanwezig met een overzichtstentoonstelling van hun werken.

Op hobby gebied is ook weer veel nieuws te ontdekken, nieuwe producten en nieuwe technieken worden gedemonstreerd op de bovenverdieping.  Hier kunnen bezoekers ook terecht voor het aanschaffen van materialen en worden workshops aangeboden zodat een ieder zelf aan de slag kan en het gemaakte mee naar huis kan nemen.

Terwijl de kinderen zich kunnen vermaken op het springkussen op het binnenplein, kan men in de barzaal  terecht om onder het genot van  een kop koffie, thee of een drankje te genieten van een aantal muzikale optredens die gedurende het evenement verzorgd zullen worden.

Heusden Kreaktief is te bezoeken op zaterdag 13 oktober van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag 14 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Wie wat waar tijdens Heusden Kreaktief 2018

Zodra u binnen stapt in buurthuis de Mand wordt u van harte welkom geheten door de werkgroep van Heusden Kreaktief. Zij vertellen u graag over de historie en de toekomstplannen van Heusden Kreaktief. U vindt hier al gelijk  de eerste hobbyisten.

Grote Zaal: Hobbyisten
In de grote zaal exposeren 24 hobbyisten hun eigen werk. Een aantal van hen biedt hun werk ook te koop aan. Bent u dus op zoek naar een origineel cadeautje, een kraamcadeau of gewoon iets leuks voor in huis, dan vindt u vast iets passends.

Bovenverdieping: Workshops en materialen verkoop:
Voor het eerst is het tijdens Heusden Kreaktief mogelijk om zelf aan de slag te gaan in verschillende workshops en hobbymaterialen aan te schaffen. Op de bovenverdieping zijn een aantal verkooppunten ingericht. De standhouders vertellen u graag alles over de aangeboden materialen en de diverse mogelijkheden hiervan. U kunt hier ook verschillende workshops volgen zodat u in de gelegenheid bent om materialen eerst uit te proberen.

School: creativiteitscentrum de Ark
Vanuit de Hal kunt u doorlopen naar het gedeelte van basisschool het Palet. Hier exposeren cursisten van creativiteitscentrum de Ark uit Haarsteeg hun werk. Docenten en cursisten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook worden er demonstraties verzorgd. Tussen de hal en de school passeert u dhr Jan de Haan, met zijn uitgebreide verzameling geboorte en rouw kaarten.

Biljartzaal: fotoclub PS4Fun
In de biljartzaal exposeert fotoclub PS4Fun hun foto’s. Ook hier zijn gastheren en gastvrouwen aanwezig die u graag alles vertellen over PS4Fun en over de tentoongestelde werken.

Binnenplaats: springkussen
Vanuit de barzaal is de binnenplaats bereikbaar waar door onze hoofdsponsor de Toren een springkussen is geplaatst, zodat ook de kleintjes aan bod komen. Let er wel op dat het gebruik van het springkussen voor eigen risico en verantwoordelijkheid is.

Barzaal: de innerlijke mens
In de barzaal kunt u terecht voor een kopje koffie of thee, naar keuze met of zonder gebak.
Liever wat sterkers? Aan de bar worden verschillende drankjes geschonken en zijn diverse snacks verkrijgbaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties

article
34240
Heusden Kreaktief zaterdag 13 en zondag 14 oktober
In het weekend van 13 en 14 oktober zal buurthuis de Mand zijn deuren weer
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181009/heusden-kreaktief/
2018-10-09T14:24:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/10/09131936/heusdenkreaktief.jpg
Nieuws