De Aleph houdt open huis tijdens feestelijke opening Anton Pieck pand

Foto: De Aleph

Zondag 28 oktober is het zover en is de feestelijke opening van het prachtig verbouwde Anton Pieck-pand! Door het hele pand zal van alles te beleven en te doen zijn. Ook de Aleph houdt open huis op deze dag en verwelkomt tussen 12 en 16 uur geïnteresseerden in haar ateliers en lokalen, maar ook in het cultuurcafé, het vernieuwde Utopia en in de Theaterzaal van de Voorste Venne.

Er zijn dans workshops, beeldende workshops, theater workshops en muziekworkshops en heel veel presentaties! Zo vindt er een openbare repetitie van de Notenkraker plaats, het ballet wat in December door groepen van de Aleph gedanst wordt onder leiding van Rita Campos, en er is een preview te zien van de Notenkraker in de Theaterzaal. Wil je liever zelf dansen? Dan kun je o.a. meedoen met de workshop ‘Breakdance’ of lekker swingen in de open les van Wilmie Thielen. De interactieve en muzikale theatervoorstelling ‘Onverwacht Bezoek’ die tijdens de Kinderboekenweek op lagere scholen is gespeeld, wordt speciaal voor deze dag in reprise genomen en gespeeld in het drama lokaal. Na de voorstelling kun je zelf aan de slag in drama workshops gegeven door verschillende theater docenten. In de beeldende Ateliers kun je aan de slag met klei, zoals vrije vorm, portret boetseren en draaien. In de workshop ‘Leerbewerken’ maak je, geheel in stijl met het thema ‘open huis’, je eigen sleutelhanger. Er is een workshop ‘Fotografie’ en je kunt gaan houtbewerken. De muziekafdeling presenteert zich met veel voorspeelmomenten door leerlingen. Ook zijn er workshops waar verschillende instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Er zal slagwerk te zien en te horen zijn, de huisbands ‘Joyride’ en ‘The Five’ houden een openbare repetitie èn treden op. Ook de àllerkleinsten kunnen meedoen aan een workshop, en wel ’Muziek op schoot’, gegeven door Christa van Hulten. Kom meedoen, kom kijken, kom sfeer proeven; er is genoeg te doen voor iedereen!

Alle workshops, demonstraties en open lessen van de Aleph zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Kunstencentrum de Aleph is gevestigd aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Nieuwe kekke muzieklokalen, karakteristieke beeldende ateliers, een stoere theaterstudio en een prachtige nieuwe dansruimte! De docenten hebben er zin in om de lokalen en hun mogelijkheden te tonen aan de inwoners van Heusden. Zo ook het nieuw verbouwde pand met volop mogelijkheden tot kruisbestuivingen en ontmoetingen met andere gebruikers en bezoekers.  Bij al dit nieuwe hoort een nieuwe naam. En die komt er. U hoort er snel meer over.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
34248
De Aleph houdt open huis tijdens feestelijke opening Anton Pieck pand
Zondag 28 oktober is het zover en is de feestelijke opening van het prachtig verbouwde
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20181010/34248/
2018-10-10T15:06:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/10/09143826/openhuis.jpg
Nieuws