Michael van Gerwen domineert op meeste lijstjes

Foto: Pixabay

De Euro Tour 2018 is ten einde. Door acht van de dertien toernooien te winnen was Michael van Gerwen de grootste smaakmaker op het Europese circuit.

Dat Michael van Gerwen de grote hoofdrolspeler was, blijkt ook uit de statistieken van het Euro Tour-circuit. De 29-jarige Brabander staat bij bijna alle statistiekenlijstjes ruimschoots bovenaan.

De nummer één van de wereld is de enige speler met een circuitgemiddelde van boven de honderd. Van Gerwen speelde 46 wedstrijden op de Euro Tour, waarin hij gemiddeld 101.56 punten per beurt produceerde. Peter Wright (98.61) en Rob Cross (98.17) volgen met bijna drie punten per beurt minder.

Yordi Meeuwisse (95.71) en Vincent van der Voort (95.41) staan ook in de top-10 met de hoogste circuitgemiddeldes. Meeuwisse kwam echter maar bij één van de dertien toernooien op het Europese circuit in actie, Van der Voort speelde er acht op de Euro Tour.

Ook bij de lijstjes met 180-scores en honderd plus finishes staat Van Gerwen bovenaan. De tweevoudig wereldkampioen wierp 145 maximale scores, nummer twee Simon Whitlock heeft bijna de helft minder (89). Daarnaast gooide de Nederlander 35 finishes van boven de honderd, elf meer dan nummer twee Joe Cullen.

Er is één lijstje waarbij Van Gerwen niet op de eerste plek staat. Kim Huybrechts was namelijk de beste finisher op de Euro Tour in 2018. De Belg noteerde een gemiddeld finishpercentage van 48.5 procent. Zijn Nederlandse concurrent benutte 42.5 procent van zijn kansen op de dubbels. Ryan Searle (47.7 procent) en Wright (42.8 procent) deden het ook beter op de finishes dan Van Gerwen.

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen