Lampionnentocht langs de dieren in de duinen

Foto: IVN

Met een zelf meegebrachte lampion ga je zaterdag 10 november om 17.00 uur samen met je ouders, opa en oma of zelfs met je juf op pad door de Duinen. Maar… wat een gemis! Het is al laat en donker en er is geen eten te vinden. Tijd voor een bezoek aan de dieren in de Duinen, zoals de das en het ree. Misschien kunnen zij wat eten missen? Zo hoeft niemand honger te lijden!

Tijdens deze avond leren de kinderen over de dieren die leven in de duinen en verzamelen zij ‘voedsel voor in de winter’. Heeft mevrouw Das of meneer Ree nog iets lekkers te eten? En kom eens kijken wat de pot schaft bij meneer Mol! Bij iedere stop leren de kinderen in spelvorm over de leefwijze en het gedrag van de dieren. Als beloning krijgen zij bij ieder dier iets lekkers. Het parcours is ongeveer 2 km lang.

Traditie
Traditiegetrouw staat Sint-Maarten in het teken van het inzamelen van voedsel. Sint Martinus was de heilige bisschop van de Franse stad Tours. Hij stond bekend om het delen van voedsel en spullen met de armen. Later groeide dit uit tot een feest van de armen, waarbij zij bedelden om voedsel. Nog steeds wordt op 11 november het feest gevierd, waarbij jong en oud op pad gaat voor het
inzamelen van lekkernijen.

Praktische informatie
< Koop vooraf online een kaartje voor € 6 p.p. en neem deze mee.
< Vertrek is bij Café Roestelberg Roestelbergsestraat 2 in Kaatsheuvel
< Neem je eigen lampion met een LED lampje mee. Open vuur is verboden.
< Neem warme kleding en/of regenkleding mee
< Doe stevige schoenen aan
< Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar
< Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant te bereiken via: [email protected] of 088 – 500 31 10.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen
en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen