RKDVC geeft 4-1 voorsprong weg

Nadat vorige week in de slotfase de drie punten werden verspeeld in de derby bij Haarsteeg, kreeg RKDVC vandaag de kans om zich te revancheren tegen VCB. Lange tijd leken de drie punten ook in Drunen te blijven, maar helaas werd in het laatste half uur een 4-1 voorsprong nog weggegeven.

RKDVC kende een voortvarend begin, want al in de tweede minuut scoorde Guus Berens de openingstreffer. Na een dieptepass leek hij eerst op snelheid te worden geklopt, maar hij kwam behendig voor zijn tegenstander en wist met een mooie boogbal de ver uitgekomen keeper te passeren. Het duurde tot de twintigste minuut voordat VCB het eerste gevaar wist te stichten. Het was echter een Drunenaar die bijna zijn eigen doelman passeerde. Bas Verhoeven wachtte te lang met terugspelen, en toen hij dit onder druk alsnog deed kon de bal maar ternauwernood op de doellijn weg worden gehaald door Tim Willemse, die de afwezige Daan Dekkers verving. Het bleek een voorbode, want enkele minuten later constateerde de leidsman hands in het strafschopgebied, de daaropvolgende penalty werd benut.

De blauwhemden wisten zich vlot te herpakken, want enkele minuten later belandde een laag genomen vrije trap van Roy Lamers in de verre hoek. Op slag van rust werd ook de 3-1 nog gemaakt, een goede steekpass kwam bij de net geen buitenspel staande Osman Bostanci. Deze legde breed en daarna was het voor Lars Kievits een koud kunstje.

De tweede helft opende de thuisploeg wederom sterk. Langdurig werd VCB onder druk gehouden, wat in de 50e minuut resulteerde in een penalty, nadat Lars omver werd getrokken. Deze werd binnengeschoten door Damian van Bijnen. Dit leek de opmaat naar de eerste 3 punten voor DVC dit seizoen, maar de bezoekers gaven niet op. Een half uur voor het einde schoten zij een vrije trap op 25 meter fraai binnen, en tien minuten later was het opnieuw raak uit een vrije trap. Na een onhandige overtreding van Guus Berens op de achterlijn kon uit de voorzet 4-3 binnengekopt worden. Nadat RKDVC in de 83e minuut nog zwijnde met een bal onderkant lat uit de goal, was het in de allerlaatste minuut alsnog raak. In vermeend vasthouden van Bas Verhoeven zag de arbiter een voldoende zware overtreding om VCB hun tweede strafschop van de middag te geven.

Dit betekent het derde gelijkspel op een rij voor RKDVC . Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Taxandria , dat met 9 punten op de derde plaats staat. RKDVC bezet de twaalfde stek.

Opstelling:        Tim Willemse, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits (Martijn van Esch 85ste), Guus Berens, Rick van Woerkom (Steven ten Cate 75ste), Rik Lijbers, Ralph de Bruin.