Expositie Lips Automuseum Drunen

Foto: Bibliotheek Drunen/ Onsenoort

In de maand november is er in de Bibliotheek van Drunen een overzichtsexpositie te zien van het  Lips Automuseum Drunen samengesteld door Heemkundekring Onsenoort.

Omstreeks 1955 kocht autoliefhebber Max Lips, directeur van Lips Scheepsschroeven, een wrak, een Renault AX uit 1914, en restaureerde deze in een kleine werkplaats achter zijn woning in de Drunense Grotestraat. Dit markeert de start van een omvangrijke autoverzameling met een aantal bijzondere exemplaren, zoals een originele Spijker uit 1904. In 1972 werd er een markant museum geopend, ontworpen door Eftelingicoon en tekenaar Anton Pieck. In dit gebouw is nu Cultureel Centrum de Voorste Vennen gevestigd en is recent gerenoveerd. In 1987 verhuist het automuseum naar Rosmalen, waar het uiteindelijke in 2003 definitief de deuren heeft gesloten.

De gehele historie van het voormalige museum is door Heemkundekring Onsenoort in beeld gebracht op fotopanelen en in vitrines staan vele miniatuur oude auto’s. De samenstellers van de expositie hebben o.a. dankbaar gebruik kunnen maken van  het omvangrijke archief en de uitgebreide collectie miniatuurauto’s van Walther de Munnik, oud-bedrijfsleider van het museum.

De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de Bibliotheek.in Drunen, Rooseveltstraat 32
Tijdens openingstijden van de Bibliotheek is de expositie gratis te bezoeken
Maandag  t/m donderdag 12.00 – 18.00 uur
Vrijdag  12.00 – 20.00 uur
Zaterdag  10.00 – 13.00 uur

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen