Debatavond over ‘Het basisinkomen, vertrouwen loont?!

Foto: Platform Langstraat

Debatplatform de Langstraat organiseert op dinsdagavond 20 november 2018 bij Het Oude Tramstation, Heusdenseweg 16, 5154 EK Elshout van 19.15 tot 21.30 uur een debatavond over het thema ‘Het basisinkomen, vertrouwen loont?!’

Waarom?
Een onvoorwaardelijk basisinkomen brengt verschillende sociale effecten met zich mee. Mensen zijn geen loonslaven meer, vrouwen worden zelfstandiger en vrijwilligerswerk wordt niet meer bestraft door een korting op de uitkering, maar gewaardeerd met een basisinkomen. Er zijn al zoveel mensen actief in vrijwilligerswerk en (mantel)zorg? Met het basisinkomen komt er een financiële waardering voor al dit werk en het betreden van de arbeidsmarkt wordt vereenvoudigd. Maar je hoor ook veel argumenten tegen de invoering van een basisinkomen. ‘Je haalt de relatie tussen werk en inkomen weg. Het is allemaal veel te duur en onbetaalbaar. Jongeren kopen er alleen maar drank en druks voor. Er komen nog meer economische vluchtelingen naar Nederland.’
Na een inleiding van Ralf Embrechts over het Tilburgse Vertrouwens experiment, dat model kan staan voor de invoering van het basisinkomen, wegen wij de voors en tegens af in een informatieve debatavond!

Aanmelden?
Meld je aan met de naam en woonplaats op [email protected] De organisatie gebeurt door vrijwilligers. Voor deelname wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd, te voldoen bij binnenkomst. Koffie of thee voor aanvang van de bijeenkomst is gratis.

Door wie?
Debatplatform de Langstraat is opgezet door vrijwilligers met de overtuiging dat er in de samenleving behoefte bestaat om over allerlei thema’s geïnformeerd te worden en een mening te vormen. Deze debatavond is de 8e bijeenkomst in een succesvolle reeks die in 2015 is gestart.  Op www.facebook.com/DebatPlatformDeLangstraateo en twitter.com/DPdLangstraat vind je meer informatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen