Pas op voor valse mail van de ING

Foto: Pixabay

Heb jij een mail gekregen van ‘ING’ waarin staat dat ‘het Veiligheidsteam’ geprobeerd heeft om contact met je op te nemen? Gooi dat bericht dan weg en klik niet op links! Dit is phishing.

Volgens de valse mail heeft ING de afgelopen weken last gehad van cyberaanvallen. Dankzij die aanvallen zouden criminelen mogelijk toegang hebben gekregen tot informatie van klanten. Om jouw veiligheid te garanderen, moet je je huidige contactgegevens verifiëren via een link in het bericht. Doe dit niet!

Phishingsite
Je wordt doorgestuurd naar een phishingsite. Deze site lijkt misschien op de site van ING, maar alle gegevens die je hier invult komen in handen van oplichters. Zo kunnen ze jouw bankrekening leegroven, grote aankopen doen uit jouw naam of identiteitsfraude plegen.

Herkenningspunten van ING
Het e-mailadres lijkt wel van ING afkomstig te zijn, maar dat is het niet. Op de officiële website van ING staat een lijstje met afzendadressen die je kan vertrouwen. ‘@ing.info.nl’ staat hier niet tussen. Op dezelfde site kan je lezen dat er nooit aan je gevraagd wordt om in te loggen via een link in een e-mail. Je hoeft dus geen gegevens te bevestigen en kan deze valse mail gewoon weggooien.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen