Lezing bladeffecten, kleur en contrast zonder bloemen

Foto: Groei & Bloei

Een presentatie door het Engelse echtpaar John & Joyce Ramsbotham Dinsdagavond 20 november 2018 geeft Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “bladeffecten, kleur en contrast zonder bloemen”.

De lezing wordt gehouden in Ontmoetingscentrum “De Haven”, Leefdaelhof 11, Waalwijk-Centrum. Vooraf reserveren is niet nodig. De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Deze lezing worden we meegenomen in de 2ha tuin van “Op de Haar” midden in het Hoevelakense Bos. Dit gebied, gelegen op twee terpen (de haar = terp), is eigendom van het Engelse echtpaar John & Joyce Ramsbotham en is meerdere keren het onderwerp van radio en tv uitzendingen geweest. John zal ons meenemen in een rondleiding door de tuin met aandacht voor de ontwikkelingen in de afgelopen 26 jaren. Het was ooit een met bramen overwoekerd bos met de structuur van een rabattenbos. Nu jaren later kunt u zich laten verrassen, via de prachtige dia presentatie, naar wat u hier tegenwoordig kunt verwachten. De zeven verschillende tuinen zijn uitgegroeid tot een kleurrijk en divers schouwspel. De vogels zijn talrijk aanwezig en het is een levendig geheel geworden. Tijdens de rondleiding zien we hoe een beetje aandacht voor het combineren van diverse bladsoorten in kleur en vorm de bloei soms overbodig kan maken. Het gewoon zelfs bijna de status van “toegevoegde bonus” geeft. Er komt dan wel wat meer plantenkennis om de hoek kijken. We bekijken hoe een combinatie van nieuwe planten en wat mildere winters interessante en nieuwe mogelijkheden biedt voor beplantingen. De lezing wordt afgesloten met een discussie over sommige nieuwe planten, de introducties met ideeën voor hun diverse toepassingen.

Voor mensen die zich al wat beter willen voorbereiden op deze lezing, kijk gerust eens op de website van Op de Haar <www.opentuinopdehaar.nl>.

We zien u graag op deze lezing dinsdagavond 20 november 2018. De lezing begint om 20.00 uur in Ontmoetingscentrum De Haven aan de Leefdaelhof 11, in Waalwijk-Centrum. Meer info is beschikbaar op de website van Groei en Bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen