Sint Nicolaasviering “Met Elkaar” in “Die Heygrave”

Foto: Met Elkaar

“Met Elkaar” biedt de doelgroep, personen tussen de 45 en 90 jaar de mogelijkheid om met elkaar een invulling te geven aan hun dagbesteding. Hierbij kan gedacht worden aan een kopje koffie of thee drinken, gewoon samen praten, een spelletje doen, maar ook creatief bezig zijn, of welke vorm van een passende activiteit u zich maar kan bedenken.

Ook zijn er andere mogelijkheden, hierbij kunt u denken aan een uitstapje of samen iets “buiten de deur” ondernemen. Thans is in onderzoek of dat er een elektrische duo-fiets kan worden aangeschaft om er samen even uit te zijn. Kortom er zijn meer mogelijk heden dan aanvankelijk werd gedacht. Buiten deze vorm van activiteiten bestaat ook de mogelijkheid om gezamenlijk van de warme maaltijd gebruik te maken. Hiervoor wordt dan wel een bijdrage van 5 Euro per maaltijd gevraagd. Houders van de zgn. “Heusden Pas” hebben recht op een reductie. Het initiatief is ontstaan om de doelgroep te ondersteunen en ze zo mogelijk aansluiting te bieden in hun dagelijkse reguliere leven. In dit kader heeft er afgelopen 5 december een druk bezochte Sint Nicolaasviering plaatsgevonden. Rond 11:00 uur waren er vele van de “vaste” gasten maar ook overige bezoekers in de kantine van “Die Heygrave” aanwezig.

De ruimte was door de vrijwilligers in sfeer versierd. De bezoekers werden ontvangen met “warme chocolade” een traditioneel gebaar bij Sint Nicolaasvieringen in Nederland, vergezeld met passende snoeperijen die passen bij dit “geweldige” jaarlijks terugkerende feest. Na dit welkom ging iedereen doen wat ze gebruikelijk op zo een ochtend ondernemen. Rond 12:30 was daar groentesoep gevolgd door een stamppottenbuffet. Gezien de weinige hoeveelheid die overgebleven is kan gezegd worden dat een ieder met smaak gegeten had. Dan de verrassing voor deze middag. De vrijwilligers hadden gezorgd dat Sint Nicolaas met twee Pieten op bezoek kwam. Dat gebeurde dan ook rond 14:30 arriveerden zij. Onder het zingen van Sint Nicolaasliedjes deden zij hun intrede. Sint nam ruimschoots de tijd om indien mogelijk een ieder (in het algemeen) te woord te staan. Ook was er tijd voor een zogenaamd fotomoment, waarbij er met de Sint en de Pieten op de foto kon worden gegaan. Daarna volgde voor een ieder een presentje. Kortom de Sint had het goed voor elkaar. Al met al kan gesproken worden van een geslaagde middag, waarbij de Sint heeft toegezegd om volgend jaar weer een bezoek te willen brengen. Mocht u nu denken: die vorm van dagbesteding is ook iets voor mij, dan is dat mogelijk. Hiervoor kunt u terecht in Vlijmen, de kantine van “Die Heygrave”, in Drunen in het buurthuis “De Stulp”, in Haarsteeg in het buurthuis “De Haarstek” en sinds kort ook in Oudheusden in “De Schakel” . Voor informatie kunt u zich wenden tot “Bijeen Heusden” telefoon 073-7820178 of u kunt contact opnemen met “Contour de Twern” waarbij u kunt vragen naar Sander Pieters 06-57315411.

Graag tot ziens op een van de locaties.

Namens “Met Elkaar” vrijwilliger ir. J.M.J.M. (Michel) Omtzigt,  Kapitein der Genie BD 101GNBAT.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen