Geen vleermuizen in kasteel en mag renovatie toch starten

Foto: Kees Vos fotografie

Medio november verbood de Omgevingsdienst Brabant Noord de gemeente om te starten met de renovatie van het nu nog roze kasteel in Plan Steenenburg. Het eerder uitgevoerde ecologische onderzoek gaf onvoldoende duidelijkheid over de aanwezigheid van vleermuizen, omdat enkele delen van de zolder te gevaarlijk waren om te onderzoeken.

De afgelopen periode sprak de gemeente met de Omgevingsdienst en de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant. De gemeente besloot na die gesprekken om het kasteel opnieuw te laten onderzoeken op de aanwezigheid van vleermuizen. Ecologen van Wageningen Environmental Research onderzochten het hele kasteel opnieuw, ook de gevaarlijke delen van de zolder. Bij dit onderzoek zijn geen vleermuizen of aanwijzingen voor vleermuizen aangetroffen.

Dit extra vleermuizenonderzoek is door de Omgevingsdienst beoordeeld en het toont nu wel naar volle tevredenheid aan dat er geen vleermuizen leven in het kasteel. De gemeente mag daarom van de Omgevingsdienst nu wel starten met de renovatie van het kasteel. We zijn blij dat we in overleg met betrokkenen en door extra onderzoek alsnog aan hebben getoond zorgvuldig om te gaan met de natuurwaarden in Steenenburg.

De aannemer start in januari 2019 met de werkzaamheden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen