Levende kerststal en roofvogelshow bij Dickensfestijn Drunen

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Het komende weekend wordt de klok weer teruggedraaid in Drunen. Voor de 14e keer verandert het centrum in een levend negentiende eeuws tafereel. Een grootse kerstmarkt in de  Engelse stad van Charles Dickens in kerstsferen herleeft in volle glorie. En net als ieder jaar lijken ook dit jaar de weergoden ons goed gezind.

Tijdens de veertiende editie van het Dickensfestijn Drunen op zaterdagavond 15 en zondagmiddag 16 december wordt de tijd teruggezet . Het straatbeeld van Drunen verandert in een levend negentiende eeuws tafereel. Een kerstmarkt in de Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie.

Ruim 600 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers , van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Wie door de straten van Drunen loopt, komt boeren, burgers en buitenlui tegen die de tijd van Charles Dickens werkelijk moeten hebben meegemaakt. Het publiek is getuige van de prachtige Dickensstraat ,een openluchtmuseum met bijzonder straattheater !

Overal in het centrum zijn optredens, er hangt een geur van punch en marshmallows, glühwein en brandend hout. Gezellige koormuziek en kerstliederen zijn te horen, vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. De winkels en horeca zijn geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en verkopen  hun lekkernijen en koopwaar. Er is een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 100 kramen. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten.

Levende kerststal
Door een gulle gift van de Van Delft Groep, AMB Makelaars en Hercuton zijn we dit jaar in staat om onder meer een “nieuwe” levende kerststal aan u te presenteren. U treft deze op de hoek van de Grotestraat en Hugo de Grootstraat naast Ponne en Store3.

Grootste roofvogelshow
Op zondagmiddag is de ruimte voor de Rabobank gereserveerd voor de durfallen en andere nieuwsgierigen. Door Nederlands bekendste valkenier Ruben van Maaren worden zoveel mogelijk vluchten van verschillende vogels getoond. Denk hierbij aan uilen, buizerds, valken, gieren, arenden en soms is zelfs de condor erbij, een van s’werelds grootste roofvogels. Tijdens de demo vertelt Ruben over de vogels en hun gedrag, natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen. Deze demo is uniek doordat de vogels dichtbij en zelfs tussen het publiek komen. Er is op een aantal momenten assistentie nodig waardoor er interactie is met de mensen. Dat maakt het spannend en boeiend van het begin tot het eind. Voor deze vogelshow is zelfs een nieuw decor ontwikkeld van maar liefst 20 mtr breed.

Dickens by night zaterdag 15 december van 17.00 tot 22.00 uur
Dickensfestijn zondag 16 december van 12.00 tot 17.00 uur
Raadhuisplein Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen