Inion Heusden biedt het nijntje Beweegdiploma aan

Foto: Inion Heusden

Inion Heusden begint op 25 januari 2019 met de nijntje Beweegdiploma-lessen. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een Beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend.

Bewegen op jonge leeftijd is heel belangrijk. Dan wordt de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid.

Gymlessen lenen zich hier bij uitstek voor. Bewegen is voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Peuters en kleuters leren beter bewegen met het Beweegdiploma. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen.

Vaak zie je dat kinderen van 2 t/m 6 jaar bepaalde vaardigheden nog niet onder de knie hebben. De KGNU wil het in de toekomst zo geregeld hebben dat elk kind het Beweegdiploma behaald moet hebben voordat ze naar groep 3 gaan. Wij als gymnastiekvereniging vinden het ook belangrijk dat de peuters en kleuters voldoende beweging krijgen. De ontwikkelingen en vaardigheden van het kind staan centraal tijdens de lessen van het Beweegdiploma. Elke les worden er verschillende vaardigheden geoefend.

Het Beweegdiploma wordt aangeboden in de reguliere lessen van de groepen: ouder/kind-gym en kleutergym. De kinderen krijgen in de aangeboden lessen alle oefeningen onder de knie. Voor de zomer vakantie wordt een diploma les georganiseerd. Tijdens deze les worden de vaardigheden getest en bij voldoen aan de criteria ontvangen de deelnemers een nijntje Beweegdiploma. Het belooft een waar feest te worden.

De lessen worden gegeven op:
Vrijdagochtend 9.30 tot 10.15 uur bij de ouder/kindgym, kinderen van 2 tot 4 jaar.
Vrijdagmiddag bij de kleutergym van 15.30 tot 16.30 uur.
De eerste twee lessen zijn gratis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties

article
37728
Inion Heusden biedt het nijntje Beweegdiploma aan
Inion Heusden begint op 25 januari 2019 met de nijntje Beweegdiploma-lessen. Het halen van een
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190112/inion-heusden-biedt-het-nijntje-beweegdiploma-aan/
2019-01-12T17:28:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/01/12172803/DSC_0202.jpg
Nieuws