Brandweer Drunen zoekt vrijwilligers

Foto: Ilonka Mudde

Brandweer Brabant-Noord zoekt enthousiaste vrijwilligers (mannen en vrouwen) die het korps komen versterken. Vrijwilligers die actief bijdragen aan de veiligheid van de directe omgeving en ook de brandweer Drunen is op zoek naar versterking.

Vrijwilligers die samen een team vormen waarop je kunt bouwen. Want: collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Samen sta je klaar voor brandbestrijding en hulpverlenende taken. De fysieke inspanning is afwisselend en uitdagend. De sociale omgeving is open en warm. En de burger waardeert hulp van de brandweer zeer!

Wat doet een vrijwilliger?
Bij de brandweer verricht je belangrijk, uitdagend en afwisselend werk. Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger oefen je mee tijdens de wekelijkse oefenavond van jouw post. Daarnaast ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het opleidingsjaar mee kunt op de uitruk. De opleiding tot manschap duurt ongeveer twee jaar.

Wat vragen wij?
Brandweer Brabant-Noord zoekt mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die wonen en werken in de omgeving van de brandweerkazerne en minstens een opleiding hebben gevolgd op vmbo-niveau. Het is een grote pré als je overdag beschikbaar bent om uit te rukken. Een goede gezondheid en conditie is vereist. De selectieprocedure vindt plaats door middel van een gesprek met de collega’s van de post. Naast het gesprek zijn een positieve uitslag van de medische aanstellingskeuring en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voorwaarden voor aanstelling.

Wat bieden wij?
Als brandweervrijwilliger heb je recht op een vergoeding conform de landelijke CAO brandweervrijwilligers. De vergoeding bestaat uit een vaste jaarvergoeding en een vergoeding voor oefenen en uitrukken.

Wil je solliciteren?
Maak gebruik van het sollicitatieformulier. Je kunt dit formulier digitaal invullen en mét jouw sollicitatiebrief en cv mailen naar [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties