Voorleesbrunch in Bibliotheek Vlijmen op zaterdag 2 februari

Foto: Bibliotheek Heusden

Harry de mollige Siamese kat is verdwaald! Wat zijn er een hoop verschillende huizen in de buurt! Maar waar is nou toch het huis van Harry?

Woensdagochtend zijn we de voorleesdagen feestelijk begonnen met het Voorleesontbijt. Bijna vijftig kinderen van kinderdagverblijven in de omgeving van de Bibliotheek Vlijmen hebben genoten van het spannende verhaal van Harry.  Onder andere Burgemeester Willemijn van Hees en de Voorleeskampioen van 2018 Kees Jan de Bruijne, hebben de peuters voorgelezen uit het prentenboek van het jaar “Het huis van Harry”, van Leo Timmers. Een verhaal over de dikke kater Harry met een klein hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Als verassing werd ook nog het Lied van Harry live gezongen.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het verhaal van Harry?  Met een kleine voorleesvoorstelling en een lekkere brunch worden de Voorleesdagen 2019 op 2 februari ook weer afgesloten in de Bibliotheek Vlijmen. Aanvang is om 11:30 uur. Deelname is gratis voor alle peuters en kleuters uit de gemeente Heusden, ouders en grootouders zijn natuurlijk welkom om mee te luisteren, aanmelden kan via [email protected]  Deze ochtend wordt mede mogelijk gemaakt door de Emte in Vlijmen.

Voorleesbrunch de Bibliotheek Vlijmen Zaterdag 2 februari 11.30 uur

Voorlezen maakt je leuker!
De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar plaats in de laatste week van januari, soms uitlopend tot in de 1e week van februari. De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt, waaraan honderden scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, en gastouders deelnemen.

Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
38190
Voorleesbrunch in Bibliotheek Vlijmen op zaterdag 2 februari
Harry de mollige Siamese kat is verdwaald! Wat zijn er een hoop verschillende huizen in
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190124/voorleesbrunch-in-bibliotheek-vlijmen-op-zaterdag-2-februari/
2019-01-24T07:55:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/01/23163409/IMG_0436.jpg
Nieuws