Pas op voor mail van ‘PostNL’

Foto: Pixabay

Heb je een e-mail gekregen van ‘PostNL’ waarin je nieuwe rekening wordt aangekondigd? Klik dan niet op de link! Je downloadt een gevaarlijk bestand en besmet op deze manier je computer met een gevaarlijk virus.

Volgens het bericht staat je nieuwe factuur voor je klaar in je PostNL. Via de link in het bericht kan je de rekening bekijken. Klik niet!

Gevaarlijk bestand downloaden
Je wordt niet doorgestuurd naar de website van PostNL, maar naar een neppagina waar je automatisch een bestand downloadt. Wij kregen een automatische melding dat het om een gevaarlijk bestand gaat. Uit navraag bij de Fraudehelpdesk blijkt dat dit bestand vol zit met spyware en virussen die je accountgegevens van je sociale media, e-mailadressen, internetbankieren en andere virussen kunnen downloaden. Dat betekent dat een simpele klik ervoor kan zorgen dat oplichters achter al jouw persoonlijke en financiële informatie kunnen komen.

Nooit op links in een mail klikken
Ook als de afzender vertrouwd lijkt is het verstandig om niet op links in een e-mail te klikken. Op de website van PostNL staat een lijstje met veilige afzendadressen. De afzender van deze valse e-mail, ‘[email protected]’ staat hier niet tussen. Gooi daarom deze valse mail gewoon weg.

Bron: Opgelicht?!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen