Nieuwe aflevering Anders dan Anders bij HTR

Foto: HTR Media

In de uitzending van donderdag 14 maart van Anders dan Anders deze keer “Mijn zoontje is niet langer alleen maar een herinnering’

Sinds 4 februari jl. is het mogelijk om een levenloos geboren kindje met terugwerkende kracht alsnog te registreren in het BRP (Basis Register Personen). Één van de initiatiefnemers om de wet te veranderen is schrijfster/columniste Roos Schlikker die zelf haar dochtertje verloor tijdens haar zwangerschap. ‘Komt een kind dood ter wereld, dan wordt het geacht nooit te hebben bestaan’. En dat vond zij onverteerbaar. En zij niet alleen. Ruim 80.000 mensen tekenden de petitie om een wetswijziging mogelijk te maken.


Ook Marijke Spoorenberg beviel van een levenloos kindje. Een zoon. Hij werd meteen na de bevalling bij haar weggehaald. Zij heeft hem nooit gezien of vast mogen houden. Want 48 jaar geleden ‘ achtte men dat beter’.
Al 48 jaar een stil verdriet. Marijke vertelt in ‘Anders dan Anders’ aan Jacqueline Fenn hoe er in 1970 omgegaan werd met haar doodgeboren zoontje. En waarom zij gebruik maakte van de mogelijkheid om zoontje Shai alsnog in te schrijven in het BRP.

Uitzending donderdag 14 maart op HTR-TV, kanaal 42 Ziggo of kijk op htrmedia.nl/tvgemist

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen