Ook in 2019 weer een Zonnebloemwedstrijd

Foto: Natuur- en Milieuver. Gem Heusden

Ook dit jaar organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) weer een zonnebloemwedstrijd. De officiële start is tijdens het Voorjaarsfestival op zondag 14 april a.s. Maar des te vroeger je begint, des te groter wordt je zonnebloem. Zaai zo snel mogelijk, en meld je aan voor de wedstrijd via [email protected].

Zonder insecten hebben veel vogels niet te eten. En hebben ook wij, mensen, minder te eten omdat insecten vooral veel fruit en groenten moeten bevruchten. Zonnebloemen leveren tijdens de bloei veel nectar voor insecten. En zijn dan bovendien een prachtige tuinplant. Bovendien leveren ze in de herfst veel zaden voor de vogels.

De lente is begonnen, al zou je dat niet zeggen met het weer dat we nu hebben. Maar je kunt nu al heel goed binnen zaaien. In april kun je de plantjes dan buiten uitplanten.

En als kroon op al je werk van bloemen en zonnebloemen vertroetelen, ook nog kans op een prijs. Een ballonvaart met BallonAIRpoort: de ballon met de koeien (of de paarden) erop.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen