Boelen Metaalbewerking B.V. bestaat honderd jaar

Boelen Metaalbewerking B.V. uit Nieuwkuijk bestaat 21 juni a.s. honderd jaar. Die mijlpaal laten de broers Jos en Eric niet zomaar voorbij laten gaan.

Dorus Boelen begon in 1919 als dorpssmid en fietsenmaker aan de Ipperhoeve in Haarsteeg. Nu, bijna een eeuw later, gaat de derde generatie met Jos (58) en Eric (54) Boelen zich opmaken voor het eeuwfeest van Boelen Metaalbewerking.

Nadat het bedrijf ruim tachtig jaar domicilie hield aan de Ipperhoeve en Meester Prinsenstraat in Haarsteeg, vestigde Boelen Metaalbewerking B.V. zich in 2006  aan de Hopbrouwer 25 in Nieuwkuijk.  Toen Jos en Eric het bedrijf hadden overgenomen van vader Bertus bleek de beschikbare ruimte niet meer toereikend, mede door de grote technische groei en uitbreiding met andere disciplines. Per januari 2006 streek Boelen Metaalbewerking neer in Nieuwkuijk. Daar was een moderne bedrijfshal met alles er op en er aan gebouwd.

Met hun 20 personeelsleden ziet zowel Jos en Eric de toekomst héél positief tegemoet. “We hebben ook mindere tijden gekend, hoor. Een zwarte bladzijde in onze geschiedenis is dat we in een aantal jaren geleden vanwege de economische crisis afscheid moesten nemen van een aantal personeelsleden”, vertelt commercieel directeur Jos Boelen.

Na het economisch herstel zit het bedrijf weer aardig in de lift, hervond het zijn stabiliteit. Dat is te danken aan een aardig gevulde orderportefeuille.  En aan de medewerkers. “We zijn ontzettend trots op onze personeelsleden”, zegt technisch directeur Jos. “Want zonder hun betrokkenheid en motivatie zijn we nergens.”

Jos vervolgt: “We hebben leuke en spannende opdrachten. Zo bouwen we momenteel in samenwerking  met Aannemingsbedrijf Nico de Bonth een stalen constructie t.b.v. de steigers voor de restauratie van de Domtoren in Utrecht. Ook maken we  liften voor de grote cruiseschepen. We hebben ook goede connecties met interieurbouwers voor diverse winkelketens.

Eric: “Waar we ook erg trots op zijn is het  behaalde  EN1090 norm certificaat  Daardoor kunnen we nog meer doen voor onze huidige en eventuele nieuwe klanten. Want we staan voor kwaliteit en leveren volgens afspraak”.

Het regionale en laagdrempelige familiebedrijf, dat een goede band heeft met zijn klanten, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en zal op 21 juni dan ook zeker proosten op het honderdjarig bestaan. Eric:  “Op naar de volgende 25 jaar!”

Boelen Metaalbewerking B.V.
Hopbrouwer 25
5253 RD Nieuwkuijk
[email protected]
Web. www.boelenmetaal.nl
Tel. 073-5112285
Fax. 073-5114677

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

'

Reacties

gallery
42397
Boelen Metaalbewerking B.V. bestaat honderd jaar
Boelen Metaalbewerking B.V. uit Nieuwkuijk bestaat 21 juni a.s. honderd jaar. Die mijlpaal laten de
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190513/boelen-metaalbewerking-b-v-bestaat-honderd-jaar/
2019-05-13T10:48:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/05/09092300/222222.jpg
Nieuws, Zakelijk