Nieuw adres voor afslankadvies

Foto: Praktijk gezond genieten

In 2018 heeft Angelique Bergman het diploma tot Gewichtsconsulent behaald. Hiermee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Op 1 juni aanstaande opent Angelique de deuren van een eigen praktijk: Praktijk Gezond Genieten aan het Hazepad 32 te Oudheusden.

De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies
“In de praktijk begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht,” zegt Angelique Bergman: “een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal”. Angelique legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Ze legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag.

Vergoeding verzekeraars
Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. “Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten,” aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Oudheusden. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij Angelique Bergman vergoeden.

Opening praktijk
Angelique gaat op 1 juni van start in haar praktijk. Meer informatie is tevens te vinden op de website www.praktijkgezondgenieten.nl en telefonisch via 06 42232367.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen