Drunense Deining: Laat je verrassen door Brabant

Foto: Bibliotheek Heusden

De foto expositie Verassend Brabant is vanaf vandaag, een ruime maand, te zien in de Bibliotheek Drunen. Tijdens de Drunense Deining op 1 juni geeft een van de fotografen, Hans Janssen, een presentatie over het ontstaan van het boek en hoe zij door de seizoenen heen de mooiste beelden vastleggen. Laat je inspireren om plekken in Brabant(opnieuw) te gaan ontdekken.

Hans Janssen uit Hedikhuizen en Peter van Haaften uit Vlijmen trekken sinds 2014 met de camera door het Brabantse land om de mooiste plekken vast te leggen. Eind 2016 verscheen het fotoboek Verrassend Brabant dat door het Brabants Dagblad werd benoemd ‘tot wellicht het mooiste fotoboek over Brabant.

Speciaal voor de Bibliotheek maakten zij een selectie van de mooiste plaatjes in de omgeving van de gemeente Heusden. Naast foto’s uit het boek zijn met name niet gepubliceerde foto’s te bewonderen uit de omgeving: Vlijmen, Heesbeen, Heusden, Den Bosch, Bokhoven, Engelen, Elshout, Drunen, Giersbergen, Nieuwkuijk, Hedikhuizen en Haarsteeg.

Laat het een inspiratie zijn om de aankomende tijd op pad te gaan. In de Bibliotheek zijn een aantal  wandelroutes in de directe omgeving beschikbaar gesteld uit het boek, gemaakt door mooisteroutes.nl.

Wat ontstond als het werk van pure hobbyisten op heldere winterse dagen, groeide uit tot een grote verzameling prachtige foto´s op allerlei locaties en in alle jaargetijden, dwars door het Brabantse land. Door het succes van het boek ontstond een grote schare fans en al snel volgden reportages in het fraaie – op Brabant gerichte – tijdschrift Brabeau.

Nog steeds trekken de fotografen Peter van Haaften en Hans Janssen door de provincie en maken ze nieuwe reportages en foto’s die ook op de website en instagrampagina van Verrassend Brabant te bewonderen zijn. In samenspraak met De Bibliotheek Heusden ontstond het idee om een tentoonstelling te organiseren in Vlijmen en Drunen.

Het boek is voor leden van de bibliotheek te koop voor € 15,-, voor niet-leden € 19,95 (winkelverkoopprijs € 29,95).

Kijk voor meer informatie op de website van bibliotheek Heusden www.bibliotheekheusden.nl en www.verrassendbrabant.com.

Drunense Deining Iedere eerste zaterdag van de maand een inspirerende activiteit in de Bibliotheek. Zaterdag 1 juni 11 uur in de Bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32
Deze activiteit is gratis.

www.bibliotheekheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

'

Reacties

article
42834
Drunense Deining: Laat je verrassen door Brabant
De foto expositie Verassend Brabant is vanaf vandaag, een ruime maand, te zien in de
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190522/drunense-deining-laat-je-verrassen-door-brabant/
2019-05-22T11:18:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/04/10161510/unnamed4.jpg
Nieuws