Stap voor stap kinderen leren hoe je moet leren

Foto: Parvis Passibus

Marieke Budding van Parvis Passibus, dat gevestigd is aan Siergras 2 in Vlijmen,  heeft een grote passie: kinderen begeleiden in hun leerproces.

Nadat Marieke ruim tien jaar in het speciaal voortgezet onderwijs heeft gewerkt, waar de Vlijmense diploma’s Coaching, Mentoraat en Speciaal Onderwijs heeft gehaald, startte ze in 2014 haar eigen praktijk. “Alle kinderen zijn van harte welkom. Ik kan ze in mijn praktijk bijstaan met huiswerk, bijlessen en Remedial Teaching” vertelt Marieke (37), zelf moeder van drie kinderen zeer enthousiast. “Voordat we aan de slag  gaan, vindt er altijd een intakegesprek plaats. Dat gebeurt bij de ouders en kinderen thuis. Voelen we een klik, dan pas gaat het licht op groen. Vertrouwen, het is heel erg belangrijk om succes te boeken.”

In  de praktijk draait het volgens Marieke, die werkt met 7- tot 21-jarigen, om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten bij die onderwerpen waar ze op vastlopen. “Als je denkt dat je het kunt, heb je al zo veel gewonnen. In de bijlessen laat ik leerlingen inzien hoe ze zelf in elkaar steken. Hoe dat van invloed heeft bij het wel of niet maken van je huiswerk. En – het allerbelangrijkste – hoe je dat gedrag eventueel succesvol aan kunt passen. Op zijn ‘Parvis Passibus’; dus niet hollen en stilstaan, maar stapje voor stapje op weg naar het doel. Als je je doel bereikt, weet je hoe je kan leren – en dat een leven lang.”

Marieke is inmiddels ook ervaringsdeskundige op het gebied van ASS en ADHD. Naast de praktijk valt ze in op diverse scholen. “Daardoor blijf ik  ze op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs.”

Leren met Ouders, dat is een nieuwe manier van samenwerken is tussen leerkrachten en ouders. Het is de bedoeling dat ouders naar school komen om met hun eigen kind te gaan leren/werken aan de schoolstof. ”Ik ontlast ouders door hun taak op school over te nemen. Ik ga dus naar de betreffende school toe om daar met hun zoon of dochter de werkzaamheden te doen die de juf heeft klaar gelegd.” Omdat dit allemaal individuele trajecten zijn en het aantal uren en het aantal dagen varieert, maak ik dan een project op maat”

Hulp nodig bij het plannen van je huiswerk? Bijles in een bepaald vak nodig? Zet die eerste stap: neem contact op met Parvis Passibus.

Parvis Passibus
Marieke Budding
Siergras 2
5251 HZ Vlijmen
Tel. 06-22728057
Email [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

'

Reacties

article
42921
Stap voor stap kinderen leren hoe je moet leren
Marieke Budding van Parvis Passibus, dat gevestigd is aan Siergras 2 in Vlijmen,  heeft een
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190523/stap-voor-stap-kinderen-leren-hoe-je-moet-leren/
2019-05-23T14:53:27+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/05/23145309/55458281_2263762713943183_8796872369793662976_n-1.jpg
Nieuws, Zakelijk