Lekker uitleven tijdens de Buitenspeeldag

Foto: St De Schroef

De 12e landelijke Buitenspeeldag van woensdag 12 juni was een groot succes! Op meer dan 1.000 plekken in heel het land hebben kinderen heerlijk buiten kunnen spelen. Ook rondom basisschool De Vlechter in Vlijmen konden kinderen zich uitleven.

Drie Citytrainers en zes Citytrainers Junior van De Vlechter begeleiden  allerlei  uitdagende spellen. Vanwege het slechte weer hebben de Citytrainers in overleg met de buurtsportcoach van Stichting de Schroef en de directrice van De Vlechter besloten om het programma aan te passen. Voor de kinderen van 4 tot 9 jaar werden de spellen voornamelijk binnen gespeeld. In plaats van stoepkrijten buiten konden de kinderen binnen knutselen en  in de speelzaal spelen. Het spel “de vloer is lava” werd gespeeld in de hal, waarbij de kinderen over tafels en stoelen konden lopen zonder daarbij op de grond te komen.

De oudere kinderen speelden buiten. . Er werd gestart met bubble ball en vervolgens werd “alles bal” gespeeld: met een grote opblaasbare bal konden de kinderen door middel van schoppen, stoten en slaan de bal in de goal scoren.

Ondanks het minder goede weer hebben ruim dertig kinderen genoten van de Buitenspeeldag. Deze dag werd georganiseerd door Stichting de Schroef, Citytrainers en Kindcentrum de Vlechter en werd mogelijk gemaakt Heusdennieuws.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

'

Reacties

article
44004
Lekker uitleven tijdens de Buitenspeeldag
De 12e landelijke Buitenspeeldag van woensdag 12 juni was een groot succes! Op meer dan
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190619/lekker-uitleven-tijdens-de-buitenspeeldag/
2019-06-19T15:09:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/06/19131545/HeusdenNieuws-spandoek.jpg
Nieuws