Bijna tijd voor de Drunense Fietsvierdaagse

Foto: Drunense Fietsvierdaagse

Over ongeveer twee weken is het zo ver en start de 35e editie van de Drunense Fietsvierdaagse! Vier dagen lang kan jong en oud per fiets de regio Drunen/Heusden verkennen. Dagelijks zijn er wisselende routes van 40 of 65 kilometer. De Drunense Fietsvierdaagse is dit jaar van 9 tot en met 12 juli: vier dagen lang genieten van al het moois wat de Midden-Brabant te bieden heeft!

Toerclub Presto uit Drunen organiseert de Drunense Fietsvierdaagse voor al weer de 35e keer.

Activiteiten
Het gaat bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om fietsen. Gezelligheid is misschien wel belangrijker. De routes houden hier natuurlijk rekening mee en leiden regelmatig langs een gezellig terras of mooi gelegen picknickplaats. In het programmaboekje is bij elke dag toeristische info opgenomen, passend bij de route.

Kindertocht
Sinds enkele jaren is er op woensdag een Kindertocht en dus is woensdag 12 juli ook weer Kinderdag. Het is een speciale uitgepijlde tocht van circa 18 kilometer met onderweg voor kinderen diverse spelletjes, opdrachten en pauzeplaatsen en heeft dit jaar het thema ‘Sprookjes’. Start van de tocht is op het recreatiepark ‘De Schroef’ in Drunen, de centrale startplaats van de Drunense Fietsvierdaagse.

Gratis aandenken
Nieuw is dit jaar dat deelnemers na afloop gratis een foto meekrijgen die onderweg gemaakt is. Naast de medaille bij meerdere dagen deelname is dat een extra gratis aandenken aan de Drunense Fietsvierdaagse.

Routes
Deelnemers aan de Drunense Fietsvierdaagse kunnen kiezen uit twee afstanden: 40 of 65 kilometer. De route doet elke dag een ander deel van Midden-Brabant aan en laat de fietser kennismaken met het vele moois in deze streek. Bijvoorbeeld natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, karakteristieke stadjes en gemoedelijke Brabantse dorpen.  Alle routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld. De routes gaan over het merendeel over verharde paden en zijn daardoor geschikt voor alle fietsers, van alle leeftijden! Iedereen kan aan de Fietsvierdaagse meedoen en zo al fietsende de omgeving van Midden-Brabant leren kennen.

Kosten
De Drunense Fietsvierdaagse is voor fietsliefhebbers vaste prik op hun agenda en uitgegroeid tot een prachtig fietsevenement. De kosten voor 4 dagen fietsplezier zijn € 12,00 p.p. voor deelnemers van 12 t/m 64 jaar en € 11,00 voor deelnemers vanaf 65 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen € 8,00 p.p. voor deelname. Vanzelfsprekend is daginschrijving ook mogelijk: de kosten zijn dan € 4,00 p.p. vanaf 12 jaar en € 2,00 p.p. tot 12 jaar.

De Drunense Fietsvierdaagse vindt dit jaar plaats op dinsdag 9 juli, woensdag 10 juli, donderdag 11 juli en vrijdag 12 juli. Alle informatie over het evenement, inschrijven, deelname en de organiserende vereniging is te vinden op de speciale website www.drunensefietsvierdaagse.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen