NK Masters Wielrennen Nieuwkuijk – Team Brabant 2000 zet Nieuwkuijk op de kaart

Onder nagenoeg droge omstandigheden is op zondag 14 juli het NK Wielrennen voor de masters verreden.

Vanwege een dodelijk (eenzijdig)ongeval in de vroege ochtend (dit had niets te maken met het NK Wielrennen) op de Vendreef moest de organisatie het parcours in de laatste minuten voor de wedstrijd aanpassen. Het parcours werd ingekort van 7,6, naar 3,6 kilometer. Later op de dag kon wel over het oorspronkelijke parcours worden gereden, toen de politie en brandweer de weg hadden vrijgegeven. De eerste wedstrijd werd – vanwege het moeten inkorten van het parcours – gecombineerd verreden. De masters 30+ (vrouwen), masters 70+ en masters 60+ vertrokken rond 09:00 uur onder toeziend oog van wethouder Thom Blankers (gemeente Heusden) voor de strijd om het felbegeerde rood-wit-blauw in hun eigen categorie. Er waren diverse uitlooppogingen, maar uiteindelijk ging Team Brabant 2000 lid Hans van Bavel aan de haal met de nationale titel bij de 70+.

Gelijktijdig met het NK werd er op de wielerbaan een loopfiets- en dikke bandenrace gehouden voor de jeugd.

De wedstrijden in de middag kenden een wisselend koersverloop. Bij de masters 30+ gooide een fikse valpartij roet in het eten. De koers werd even stilgelegd, kon uiteindelijk worden hervat, maar moest ook gedeeltelijk over een ander parcours vanwege de inzet van hulpdiensten. De masters 40+ en 50+ waren ook goed bezet, en kenden sterke winnaars. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren kan Team Brabant 2000 terugkijken op een geslaagd evenement! Voor de overige uitslagen; zie de website van de KNWU.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.