Nieuws van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk

Na de kring dag Kring Maasland, die op 30 juni plaatsvond en overigens als zeer geslaagd mag worden gezien, pakt het gilde na een korte stop hun activiteiten weer op. Te beginnen met de deelname aan de 4e wedstrijd in 2019, op 24 augustus, van de LSB bij Sint Hubertus te Drunen.

Ook zullen zij aanwezig zijn bij de het jhr. Serraris Concours wat gehouden wordt op 31 augustus in Elshout bij het OLV Schuts, daarnaast nemen zij deel aan de wedstrijd NBFS Geweerschieten op 1 september dat gehouden wordt bij het gilde St. Anthonis-St. Sebastiaan in Udenhout. Gevolgd door, alweer de 9e wedstrijd “onderling”, op hun eigen schuts terrein aan de Meerdijk te Nieuwkuijk, deze zal plaatsvinden op 7 september. Dit wat betreft de wedstrijddeelname voor de komende tijd.

Vendeliers bij de vendelgroet JVW

Dat het gilde niet allen bestaat uit het deelnemen aan schietwedstijden, wat overigens min of meer wel hun hoofdactiviteit, is getuigd de volgende weergave.                                                                                         Op 10 augustus namen een aantal gildebroeders en -zusters als vrijwilliger deel aan de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van het JeugdVakantieWerk, dit als tegenprestatie voor de hulp die het JVW gegeven heeft bij de Kring dag op 30 juni laatsleden. Op 11 augustus, bracht het gilde ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van JVW, en tevens de opening van deze week, een vendelgroet. 16 augustus zullen een aantal van de leden aanwezig zijn bij de sponsorviering van JVW. Op 1 september zal een afvaardiging van het gilde zich presenteren bij jaarlijkse Augustinusviering in de St. Jan Geboortekerk in Vlijmen. Ook zullen zij deelnemen aan de viering van het 550-jarig bestaan van St. Catharina Vlijmen wat wordt gehouden op het schietterrein aan de “Moerputten” te Vlijmen en wel op 8 september. De oplettende lezers onder u hebben kunnen opmerken dat het gilde op 1 september zelfs acte de presente zal geven bij wel twee gilde treffen.

Zo u uit voorgaande hebt kunnen afleiden is het gilde Sint Joris van Onsenoort een actieve vereniging die uitdagingen niet uit de weg gaan. Dit alles onder het motto, wat voor de kring dag is ingevoerd, “Nieuwkuijk Ontmoet” iets wat wij als gilde graag uitdragen en zo willen houden.

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn geraakt u bent van harte welkom om onze activiteiten bij te wonen zowel op ons eigen schuts terrein als op die keren dat wij naar “buiten gaan”. Graag tot dan, namens het gilde

J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk Public Relations & 1e Jonge Deken

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

'

Reacties

gallery
45563
Nieuws van Gilde Sint Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk
Na de kring dag Kring Maasland, die op 30 juni plaatsvond en overigens als zeer
https://heusden.nieuws.nl/nieuws/20190811/nieuws-van-gilde-sint-joris-van-onsenoort-en-nieuwkuijk/
2019-08-11T13:52:22+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/08/11125604/P2133244.jpg
Nieuws