Het Pieck opent met Bauhaus & Keramiek

Foto: Het Pieck

Na een heerlijke zomer staan de docenten van het Pieck weer te trappelen: Ze hebben zin om met frisse energie en frisse ideeën aan de slag te gaan en er een inspirerend en kleurrijk cursusjaar van te maken! Dat kleurrijke jaar begint met de expositie ‘Bauhaus & Keramiek’ en een gratis lezing waarmee de expositie geopend wordt.

Op zaterdag 7 september bent u van harte welkom in het gebouw van de Voorste Venne om met ons de expositie ‘Bauhaus & Keramiek’, en daarmee het nieuwe cursusjaar, te openen. Dit doen we met de gratis lezing die start om 15.00 uur en die gegeven zal worden door Elisabeth Eyl. Ook het boekje met een impressie van het Pieck en het seizoen wat komen gaat ligt klaar voor diegenen die het nog niet gezien hebben; een boekje waar we trots op zijn en waar het talent en de creativiteit van af spat!

Want ook dit jaar kunnen cursisten weer creatief bezig zijn en kiezen uit een breed aanbod van cursussen die het Pieck in huis heeft. Zo kun je je vaardigheden verrijken op het gebied van beeldende vorming en design, met o.a. een nieuwe cursus modeltekenen op donderdag avond. De afdeling muziek pakt meteen uit met verschillende events: ‘Let’s play together’ is een dag voor jeugdige blazers en slagwerkers o.l.v. Ivo Kouwenhoven. Tijdens het korenfestival staat de dag in het teken van ‘samenzang in de gemeente Heusden’. Ook de dans en theaterlessen hebben weer inspirerende lessen en mooie voorstellingen op het programma staan.

Ontdek en ontwikkel je creativiteit bij Het Pieck
Wie meer de verdieping in wil kan bij het Pieck terecht voor o.a. bijeenkomsten filosofie en kunstbeschouwing. Of de filmcursus, die weer van start gaat. Bijzonder is de 2-daagse academie die, vanwege het Jan van Eyck jaar, in het voorjaar van 2020 plaats vindt. De vijftiende -eeuwse paneelschilderkunst van Jan van Eyck en zijn tijdgenoten staat dan centraal.

Wil je nog snel instromen bij een cursus? Dat kan! De cursussen muziek en dans starten weer in de week van 2 september. In de week van 16 september starten de lessen beeldend en theater. Dit geldt ook voor de lessen die in Vlijmen gegeven worden; de theater en danslessen in de korf en de muzieklessen in de kapel van het st. Janshof. Kortom; aarzel niet en kom je creativiteit ontdekken en ontwikkelen!

Kader
In het kader van het 100-jarig jubileum van Het Bauhaus, de beroemde kunstopleiding die in 1919 door architect Walter Gropius is opgericht, organiseert het Pieck een tentoonstelling over Bauhaus en keramiek. Elisabeth Eyl, kunsthistoricus en inwoonster van Heusden, exposeert een deel van haar Bauhaus gerelateerde keramiekcollectie in het Gouverneurshuis in Heusden en een deel bij het Pieck in Drunen. Ook hedendaagse keramiek van cursisten van het Pieck zal worden geëxposeerd, met als thema Keramische Transfers.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen