Prachtige natuurfilms van Cor Speek

Foto: IVN Waerdman

Cor Speek, amateurfilmer uit Geldrop komt naar het Ontmoetingscentrum “De Haven” om twee films te vertonen. Voor de pauze geeft de film over de De Groote Peel een mooi beeld van de vier seizoenen in het kleinste Nationale Park van Nederland.

Het park heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In de film komen behalve veel voorkomende planten ook bijzondere broedvogels en zeldzame vlinders en libellen aan de orde.

Na de pauze neemt hij ons mee naar De vlucht van de kraanvogels door Europa en Afrika. Cor heeft gefilmd op bekende rustplekken onderweg. Dat levert prachtige beelden op van het leven van deze majestueuze vogel die zeer tot de verbeelding spreekt.

Cor Speek is een enthousiast amateurfilmer en natuurkenner. Hij houdt zich al jaren bezig met het maken en vertonen van prachtige natuurfilms. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal. Hij vernieuwt zijn films regelmatig, dus het blijft een genot om naar zijn films te kijken

De lezing vindt plaats op donderdag 3 oktober a.s. in het Ontmoetingscentrum “De Haven” Leefdaelhof 11 te Waalwijk (naast de N.H. Kerk in de Grotestraat). De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen