Nieuwe kleding voor brandweer post Vlijmen

Foto: Brandweer Vlijmen

Alle vrijwilligers van brandweer post Vlijmen zijn deze maand voorzien van nieuwe uitrukkleding. De brandweer stapt af van de bekende zwarte pakken en heeft bewust gekozen voor een licht pak.

Door de lichte kleur is makkelijker te zien als een pak vervuild is en schoongemaakt moet worden. Op de post is een reservepak voor iedereen aanwezig, dus de brandweerman (m/v) heeft altijd een schoon pak beschikbaar. Zodat we met post Vlijmen weer direct inzetbaar zijn voor de inwoners en bedrijven van gemeente Heusden die vallen binnen het uitrukgebied van post Vlijmen.

Er is ook gekozen voor een wat dunner en daardoor lichter pak dan de vorige.

Het voordeel van een dunner en lichter pak is dat de drager het gevaar van brand beter kan inschatten. Je kan de hitte van de brand beter waarnemen. Daarnaast is het pak minder warm bij andere klussen die de brandweer doet, zoals hulpverlening en bosbrandbestrijding. Bij de traditionele kleding waren er klachten over hittestuwing, deze klachten zullen met deze kleding minder worden.

Per brandweerpost mocht er gekozen worden voor een broek/jas of een overall/Jas combinatie. Een nipte meerderheid binnen de post Vlijmen heeft gekozen voor de Overall Jas combinatie dus daar zult u vanaf heden alle brandweermannen en brandweervrouwen van post Vlijmen in aantreffen.

Dit jaar worden alle brandweerposten van Veiligheidsregio Brabant-Noord voorzien van deze pakken.  Post Vlijmen is een van de laatste posten die nog over moesten stappen op de nieuwe uitrukkleding. De kleding wordt centraal gewassen en rouleert door de hele regio.

Mocht u interesse hebben om bij de Brandweer te gaan en bent u meer dan 1 ½ dag overdag beschikbaar  dan bent u mogelijk een geschikte kandidaat. U kunt mij altijd bellen voor een informatief gesprek of een afspraak maken om meer te weten te komen over de mooie wereld van de brandweer !

Meer informatie bij Camillo Schure 088-0208304 postcommandant Vlijmen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen