Interlevensbeschouwelijke ontmoeting en verkenning

Foto: Pixabay

Een spiegelavond is een avond waarop mensen vanuit verschillende religieuze en levensbeschouwelijke achtergronden samenkomen om elkaar te ontmoeten. Een levensvraag, een levensthema wordt op persoonlijke wijze verkend. Kijken en luisteren naar elkaar alsof je kijkt in een spiegel. Wat zie ik? Wat herken ik en wat verrast me? Spiegelen aan elkaar om elkaar én jezelf beter te leren kennen en verstaan.

Twee personen met een verschillende achtergrond geven een voorzet. Afhankelijk van het aantal mensen gaan we daarna met elkaar in gesprek of in kleine groepjes.

Dit keer staan we stil bij het thema: leven met de dood. Welke ervaring met de dood kleurt je leven? (Hoe) ben je bezig met ‘de’ of misschien je eigen dood? Welke gebruiken en rituelen zijn voor je van betekenis?

Het programma begint om 20.00 uur en sluit om uiterlijk 21.30 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open. We zijn te gast bij de Ahmadiyya Gemeenschap.

Toegang (incl. lekkere hapjes en thee/koffie): gratis.

Voor vragen of opgave (we horen graag of u komt):

[email protected]    
Marianne Merkx, Lef. Levensbeschouwelijke begeleiding en dienstverlening

[email protected]
Kawsar Ahmed, Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Datum: 11 oktober 2019, inloop 19.30 uur start 20.00 uur slot 21.30 uur Buurthuis De Korf, Mgr. van Kesselstraat 29 Vlijmen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen