Dorpswandeling door Vlijmen

Foto: HVDOL

Door de blijvende belangstelling voor de dorpswandelingen houdt heemkundekring Onsenooort a.s. zondag 29 september weer een dorpswandeling in het centrum van Vlijmen. Het vertrek is om 10.00 uur bij Hotel Prinsen, de wandeling is gratis, duurt ca. 2 uur en wordt gedaan aan de hand van het fotoboek ‘Dorpswandeling Vlijmen’ en op een aantal vertelpunten wordt verteld wat er die omgeving in de laatste eeuw zoal veranderd is.

Eén van de vertelpunten is bij café Den Braai aan De Akker en dan wordt verteld over glazenier Anton van Hest, de Provinciale Klinkerweg, de tramlijn, de protestantse kerk, het schoolhuis, de koffiebranderij van Van Hest, het bedrijf van Jan “Zand” van Bokhoven, de snoepwinkel van Sientje Janboers en natuurlijk waar de naam “Den Braai” vandaan komt.

Afbeelding van De Akker, die vóór de oorlog ook nog Hoofdstraat genoemd werd. Rechts het café Den Braai en ervoor de tramlijn, die er tot 1937 gelegen heeft. Collectie Nico de Bonth.

 Schuin tegenover Den Braai, waar nu een appartementengebouw staat, was tussen 1889 en 1954 de stoomkoffiebranderij en de thee- en tabakhandel van de Gebroeders van Hest gevestigd. Na 1954 is het pand vele jaren verhuurd aan een verscheidenheid aan bedrijven. Collectie HVDOL.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen