FC Drunen pakt eerste competitiezege

In de vijfde klasse pakt FC Drunen zijn eerste competitiezege, grote nederlaang voot HHC’09 en ook SC Elshout verliest in de 4e klasse, RKDVC wint ruim van Haarsteeg, Max Raijmakers scoort viermaal voor Nieuwkuijk en Vlijmense Boys pakt een knappe zege bij TGG.

In de derby tussen de derdeklassers RKDVC en Haarsteeg zakten de gasten in het laatste kwartier volledig door hun hoeven: 5-1. Tot aan die tijd leidden de bezoekers met 0-1, een doelpunt van Ruben Achten. Die profiteerde dankbaar van een bar slecht genomen hoekschop van de Drunenaren, waarna in de omschakeling ook de verdediging hopeloos faalde.

Na rust had RKDVC een groot veldoverwicht, ook al doordat Jarno Pulles zijn tweede gele kaart had gepakt. Tot grote kansen leidde dat niet. Totdat aanvoerder Bas Verhoeven uit een hoekschop raak kopte: 1-1. Daarna walste RKDVC over Haarsteeg heen. Maurice Adegeest zette de thuisclub op weg naar de eerste competitiezege, die door Yannick van Zutphen van een gouden rand werd voorzien. “Nee, ik heb nooit eerder binnen acht minuten een hattrick gemaakt”, zegt de aanvaller. “We zijn rustig gebleven, dat was de crux in dit duel. En we hebben er altijd in geloofd dat het goed zou komen.”

Bij Nieuwkuijk zit de lappenmand weer eens vol. Doelman Reno van Engelen heeft een hersenschudding; Brent de Wijs liep bij Baardwijk een gebroken kuitbeen op; Mick van Rooij had veel last van zijn ribben, John  van Dommelen van zijn enkel en Rick van Buul tobt met een gebroken sleutelbeen. Daar staat tegenover dat sinds twee weken Max Raijmakers weer aan de aftrap verschijnt, en dat na twee jaar blessureleed. Tegen DSC had de spits zijn oude stiel maar weer eens opgepakt: scoren. Hij nam alle vier de doelpunten voor zijn rekening: 4-2. Daardoor staan de Nieuwkuijkers er heel florissant voor, op de tweede plaats.

Vlijmense Boys boekte een knappe zege bij TGG: 1-2. Na een kwartier zette Nick Peijnenburg de Boys op een voorsprong. Twee minuten later kreeg een speler van de thuisclub een rode kaart. “Dat was niet meteen een voordeel voor ons”, vond trainer Erik van Esch. “Als je met tien speelt, heb je de neiging nog meer in te zakken. Terwijl wij het vooral van de ruimtes moeten hebben.” Toch kwamen de Vlijmenaren na de hervatting door een treffer van Djemal Arikan op 0-2. In de slotfase werd het toch nog spannend. “Dat is al de derde keer dit seizoen dat we dan verslappen. Moet onderhand maar eens afgelopen zijn.”

Ger Henskens had zich een beter debuut als trainer van vierdeklasser HHC’09 voorgesteld. Bij VCB, dat net als de Oudheusdenaren nog puntloos was, ging zijn ploeg met maar liefst 6-0 onderuit. Voor rust konden de gasten nog aardig meekomen, maar na vijf minuten in de tweede helft had de thuisclub de tussenstand van 1-0 naar 4-0 getild.

SC Elshout kende een vliegende start tegen VOW door een doelpunt van Luc van den Aker, maar twintig minuten later waren de rollen volkomen omgekeerd: 1-2. Dat kreeg de thuisclub niet meer rechtgebreid, na rust werd het zelfs nog 1-3.

Vijfdeklasser FC Drunen boekte in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze SVG zijn eerste competitiezege: 5-0.

De robuuste cijfers waren vooral te danken aan Eren Mert. De aanvaller nam zelf twee treffers voor zijn rekening en zorgde er met ragfijne steekpasses er ook voor dat Issam Harit en Abdurrahim Kocaaga het net vonden. Kocaaga deed dat zelfs twee keer. Trainer Ali Albayrak was niet alleen tevreden over de vuurkracht van zijn frontlinie. “Voor het eerst in lange tijd hebben we weer eens de nul gehouden.”