Het leven wordt een stuk leuker als u digitaal fit bent

Foto: Pixabay

Wilt u WhatsAppen of Facetimen met uw kleinkind? Foto’s en video’s maken, Facebooken, muziek streamen of op vakantie met e-reader? Of wilt u gewoon uw computer veilig updaten? Het leven wordt een stuk leuker als u digitaal fit bent. Wat u ook met uw tablet, computer of smartphone wilt doen. Senior Web en de Bibliotheek Heusden helpen u daarbij met praktische uitleg en een aanbod van diverse cursussen die weer starten vanaf deze week.

Haal meer uit je tablet. SeniorWeb Heusden verzorgt lessen voor Ipad (beginners en gevorderden) en Android tablets. Stap voor stap ontdekt u de eindeloze toepassingen van uw tablet. De cursussen starten weer vanaf half november, kijk voor informatie over locaties en tijdstippen op onze website.

De overheid gaat digitaal. U ook? De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Een van de lessen wordt zelfs verzorgd door de gemeente Heusden. De cursus ‘DigiD: omgaan met de digitale overheid’ bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op donderdagochtend 31 oktober van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Vlijmen en duurt vier dagdelen. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde Digisterker docent. U kunt zich aanmelden via onze website op de pagina activiteiten.

Digicafé
Iedere dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur in de Bibliotheek Drunen en op woensdagochtend in het Sint Janshof in Vlijmen is er een Digicafé hier kunt u terecht met al uw digitale vragen. U kunt zonder aan te melden binnenlopen onze deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg. En de koffie staat altijd klaar.

Ook is het mogelijk om op deze ochtend onder begeleiding de online cursus Klik&Tik te volgen. U zet hier de eerste stappen om met een computer te werken, u leert onder andere typen, e-mailen en internetten.

Voor het complete aanbod en de data zie onze website www.bibliotheekheusden.nl/cursussen of neem contact op met ons via [email protected] of 0416-373032.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen