Van Gerwen verrassend uitgeschakeld in eerste ronde EK darts

Foto: WGF

Michael van Gerwen is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van het EK Darts in Göttingen. De Vlijmenaar verloor na een beslissende leg van Ross Smith.

Met een gemiddelde van bijna 99, vijf 180’ers en een finishpercentage van 75 procent speelde Smith de wedstrijd van zijn leven tegen Van Gerwen. De Engelsman kende geen last van zenuwen in de laatste leg en wierp een 114 finish voor de verrassende winst.

Smudger begon goed aan de wedstrijd met een 124 finish voor de eerste leg. Het werd even later 2-1 na een 14-darter, maar toch ging de nummer één van de wereld met een voorsprong pauze in. Via een 94 finish en een 17-darter boog Van Gerwen de achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Na de onderbreking brak Smith direct terug met een 80 check-out. In de negende leg miste Van Gerwen één kans op een break, waarna het 5-4 werd voor zijn Britse tegenstander. Met een 14-darter dwong Mighty Mike vervolgens een laatste leg af, maar Smith gaf de regerend wereldkampioen geen kans op de overwinning.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen