Puur genieten bij Eetcafé Havenzicht Heusden

Foto: Eetcafé Havenzicht

Het eerste wat opvalt als je Eetcafé Havenzicht in Heusden binnentreedt is de gezellige sfeer, de term ‘bruin café’ misstaat hier niet.  Kenmerkend zijn de rustieke houten vloer, de talrijke curiosa aan muur en plafond en vul dat aan met een vriendelijke bediening en de toon is gezet.

Van binnenuit heb je een mooi uitzicht over de binnenhaven, de Oude Maas, ook de standmolen komt prominent in beeld. Zowel watersporters, fietsers en andere dagjesmensen bevolken bij zonnige dagen de terrassen. Havenzicht heeft een terrascapaciteit van 96 zitplaatsen met naar keuze zonzijde of schaduwzijde.

Het havengeld is hier laagdrempelig waardoor het aantal watersporters dat Heusden bezoekt elk jaar toeneemt, ’s-zomers liggen de boten  soms wel drie rijen dik in de binnenhaven  en daar profiteert de hele middenstand van”.

Eetcafé Havenzicht voert een uitgebreide lunchkaart en een 8 tal gerechten van de dinerkaart wisselen elke zes weken. Daarnaast presenteert men ook een weekmenu dat varieert van € 16,50 tot € 19,00 met afwisselend vlees of vis. “Natuurlijk spelen we ook in op de seizoenen zoals b.v. aspergegerechten of mosselgerechten.  Op de bovenverdieping, met een riant uitzicht, is een ruimte beschikbaar voor o.a. recepties, koffietafels, vergaderingen, buffetten etc, voor maximaal 50 personen.

 Toeristische informatie
Heusden is één van de vestingsteden in ons land, de historische wallen, grachten en vestingwerken zijn een wandeling meer dan waard. De stad heeft in 1980 de hoogste Europese restauratieonderscheiding gehad voor de restauraties in de stadskern. Heusden telt vele monumenten waaronder het Gouverneurshuis en het Commiezenhuis. De stad heeft ook drie standmolens, bij een bezoek aan een molen legt de molenaar u graag uit welke rol de molen in het verleden van de stad gespeeld heeft.

Kortom: Leg eens aan bij Eetcafé Havenzicht, Vismarkt 2, 5256BC Heusden, 0416-662723, 7 dagen per week geopend vanaf 11.00 uur (in de zomer vanaf 10 uur) www.havenzicht.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen