Sinterklaas en Pieten bezoeken Heusden en Drunen dit weekend

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Sinterklaas komt ook dit jaar in verschillende kernen van onze gemeente dit weekend. De intocht begint zaterdag in Heusden en zondag zal hij ook bezoek brengen aan Drunen.

Na zijn landelijke aankomst in Apeldoorn aanstaande zaterdagmiddag, zal Sinterklaas zich pijlsnel naar Heusden verplaatsen. Daar zal hij met tientallen Pieten omstreeks 14.00 uur de Stadshaven invaren met zijn pepernotenboot. Vanaf 13.30 uur zorgt DJ Theo voor de sfeer die altijd zo kenmerkend is voor de Intocht in het vestingstadje.

Nadat Sinterklaa is  welkom geheten te zijn door de burgemeester, neemt de Sint plaats op zijn troon in de Visbank, waar alle kinderen de gelegenheid krijgen om de goedheiligman persoonlijk de hand te schudden en iets lekkers in ontvangst te nemen. Ondertussen zorgt de Pietenband op de Vismarkt voor een feestje en kunnen de kinderen samen met de Pieten meezingen en dansen op de bekende Sinterklaasliedjes Ook de dakpieten zijn natuurlijk weer van de partij en zullen allerlei spannende capriolen uithalen.

Na een dagje rusten gaat hij dan zondag 17 november verder naar Drunen. Om 13.30 uur vertrekt de intocht vanaf de Statenlaan. Sinterklaas verwacht omstreeks 14.30 uur aan te komen op het Raadhuisplein. Kinderen die eerder op het Raadhuisplein aanwezig zijn, hoeven zich niet te vervelen. Vanaf 13.30 uur staan hier Pieten klaar die de kinderen voorbereiden op de aankomst van Sinterklaas. De route van de Sinterklaasintocht is dit jaar als volgt:
Statenlaan (vertrek om 13.30 uur)
Grotestraat
Joost van den Vondellaan
Torenstraat
Aalbersestraat
Hugo de Grootstraat
Grotestraat
Raadhuisplein (Aankomst verwacht omstreeks 14.30 uur)

Tevens brengt de Sint en zijn Pieten een bezoek zondagmiddag om 15.00 uur bij De Steeg in Haarsteeg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen