Noah en Eefje zijn de nieuwe Jeugdburgemeesters

Foto: Gemeente Heusden

Op woensdagavond 11 december zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2020. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Noah Klerkx en Eefje van Wezel. Er waren in totaal 21 sollicitanten voor deze functie.

De raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen zat woensdagavond vol. Ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden keken trots toe hoe eenentwintig kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2020. Zeventien meiden en vier jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden en Elly Sebregts van stichting Scala.

In de presentaties kwamen thema’s als verkeersveiligheid, eenzaamheid onder ouderen en zwerfafval meerdere malen naar voren maar er waren ook ideeën om cyberpesten te stoppen of video’s te maken in TikTok. Toen de klok acht uur sloeg kwam de selectiecommissie met het eindoordeel. Volgens burgemeester Willemijn van Hees konden alle kinderen met opgeheven hoofd het gemeentehuis verlaten. Iedereen verdiende een dikke voldoende. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken, als heuse ambassadeurs, bij elkaar te komen en verder te praten over belangrijke thema’s en eventuele oplossingen in de gemeente.

Noah en Eefje sprongen eruit vanwege hun originele presentaties. Ze stonden de jury zelfverzekerd, vriendelijk en krachtig te woord. Zij mogen zich, vanaf volgende week, een jaar lang jeugdburgemeester noemen want dan geven Lisa en Isis, de jeugdburgemeester van 2019, tijdens een raadsvergadering officieel hun ambtsketen door.

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina en webpagina www.heusden.nl/jeugdburgemeesters

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen